Felhívás!

Röviden

 

Őrizetben a „szurkálók”

A Brassó megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya emberölési kísérlet vádjával indított nyomozást a bántalmazott brassói taxis ügyében. A rendőrök megállapították, hogy vasárnap éjszaka 2:45 körül a 40 éves taxisofőr négy férfit vett fel autójába Sepsiszentgyörgyön, hogy Brassóba szállítsa őket. Az ittas állapotban lévő utasok szóváltásba keveredtek a sofőrrel, majd ketten közülük egy szúró-vágó eszközzel több sebet ejtettek a taxis arcán és hátán. A hatóságok rövidesen azonosították a 21, illetve 24 éves elkövetőket, mindketten brassói lakosok. Kedden a rendőrök négy házkutatást végeztek Brassó és Kovászna megyék területén, amelyek során több bizonyítékot foglaltak le. A két fiatalembert 24 órás őrizetbe vették, az ügyben folytatódik a nyomozás. (fá)

Állások a Caritasnál

Több állást is meghirdetett szociális ágazatban a Gyulafehérvári Caritas Háromszéken. A meghatározott időre szóló, 24 hónapos projekt során szociális szolgáltatásokat hoznak létre, egészségügyi felméréssel és foglalkoztatási tevékenységekkel járulnak hozzá a mélyszegénység csökkentéséhez Sepsiszentgyörgy három részén. Ehhez keresik az olyan szociálisan érzékeny szakembereket, akik együtt dolgoznának a hátrányos helyzetű gyerekekkel és családjaikkal. A meghirdetett állások között található szociális munkás, szociális szolgáltatás-menedzser, szociálpedagógus, projektmenedzser, humánerőforrás-specialista és könyvelő is. (bi)

Felvételi a Plugorba

A 2021–2020-es tanévre hirdet felvételit 5. osztályába a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum. Jelentkezni képzőművészeti munkák portfóliójával és hangfelvétel beküldésével lehet június 23–25 között, eredményt június 29-én hirdetnek. A képzőművészeti tagozatra jelentkezőknek 6 munkát kell beküldeni: 3 csendéletet és 3 szabadművészeti kompozíciót, a zene tagozatra jelentkezőktől zenei anyagot várnak (hangszerjáték, illetve ének). A felvételizőkkel online beszélgetést is szervez az iskola. A művészeti iskolában ősztől három 5. osztályt indítanak: egy román és két magyar tagozatot, maximum 22 hellyel osztályonként. (bi)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.