Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN Kovászna megye

Kézdiszentlélek zászlója
Az RMDSZ javaslatára elfogadta a kormány: hivatalosan használhatja a helyi közösség zászlaját Kézdiszentlélek – jelentette be Cseke Attila közigazgatási miniszter. A szaktárcavezető elmondta: a szerdai kormánydöntés a kilencedik erdélyi magyar település számára biztosítja azt a jogot, hogy hivatalosan is saját címert, zászlót használjon. Kézdiszentlélek zászlaja fehér, két vörös függőleges és egy kék vízszintes sáv keretezi. A fehér mezőben a település kék címere áll, rajta zöld dombon fekete ajtajú, háromtornyos ezüstkápolna, fölötte arany galamb, arany Nap és ezüst Hold. A címer fölött magyarul és románul megjelenik a település neve. 

Hétvégén újra vásár
„Örülünk, hogy hétvégén megszervezhetjük a termelők és kézművesek vásárát, megkaptuk a szükséges engedélyeket” – fogalmazott Máthé László, a Tega Rt. vezetője. A virágvásárral egybekötött termelői vásárra május 8-án, szombaton, illetve 9-én, vasárnap kerül sor Sepsiszentgyörgy főterén. A szokásos kézműves termékek, házias és hagyományos élelmiszerek árusai mellett 13 virágtermelő is jelezte részvételi szándékát. 

Figyelmetlenség
Kórházba került kedden este az a motoros és utasa, akit Sepsiszentgyörgyön, a Păiș David úton egy 23 éves fiatalember által vezetett személygépkocsi ütött el. A sérülteket kórházba szállították ellátásra, az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértésért vizsgálatot indítottak a hatóságok. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.