Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Rátettek még egy lapáttal
Sepsikőröspatakon ezen a szombaton is takarítás volt. Nem azért, mert a múlt szombaton lazsáltak volna, hanem azért, mert egy nap alatt nem sikerült összeszedni azt az irdatlan mennyiségű szemetet, amit a falu egyes lakói – nem mások – beleöntöttek a patak medrébe, vagy kidobtak a mezőre.

„Kálnokon a Sompataka kitakarítva, Sepsikőröspatakon a katolikus temető teljesen megújult. Köszönöm mindenkinek, aki jelenlétével hozzátett környezetünk élhetőbbé válásához. Jó volt látni a tenni akarást, a jó hangulatban tevékenykedő falusfeleinket. Folytatjuk a munkát! Hajrá, Kőröspatak, hajrá, Kálnok!” – mondta a munka befejeztével Kisgyörgy Sándor polgármester, aki méltányolta a Tega Rt. segítségét. (ea) 

Csatlakozni kell az új vezetékekre
Baróton pénteken tanácsülést tartottak, melyen Benedek-Huszár János polgármester részletesen vázolta az idei költségvetés-tervezetet, amit a tanácsosok egyöntetűen elfogadtak. A költségvetés részleteit a Baróti Körképben ismertetjük. Ezúttal csak Asztalos Attila Lajos tanácsos hozzászólására térünk ki, aki a Petőfi utca helyzetét kérte számon a város vezetőjétől. Az elöljáró válaszában elmondta, idén köves utcaként fogják rendben tartani a Petőfi utcát, gréderezni fogják, aszfaltozása csak később jöhet szóba. Az utca modernizálására 2018-ban készült egy megvalósíthatósági tanulmány, „utána megállt minden vele kapcsolatban” – fogalmazott Benedek Huszár.– Problémát jelent a továbblépésben az is, hogy az utca nincs betelekkönyvezve, ezenkívül, mintha az ott lakók is csak a haladást gátolnák. Mert hiába van új vízvezeték az utcában, 22-en még nem csatlakoztak rá. Nekik rövidesen újabb felszólításokat küldenek ki, ha most sem lépnek, víz nélkül maradhatnak, mert a régi vízvezetéket egyszerűen elzárják. (böjte) 

Biciklist gázoltak el

Szombat délelőtt 11 óra körül értesítették a rendőrséget a 112-es segélyhívó számon, hogy a 11B jelzésű ország­úton, Kézdivásárhely Kézdiszentlélek felőli kijáratánál áldozattal járó közúti baleset történt. A helyszínre kiérkezve a rendőrök megállapították, hogy egy 62 éves, kerékpárral közlekedő férfit elgázolt egy kisteherautó, amelyet egy 30 éves férfi vezetett. A biciklis a helyszínen életét vesztette. A rendőrség folytatja a nyomozást a baleset pontos körülményeinek feltárása érdekében. A forgalmat a helyszínelés idejére a mezőre terelték, a közlekedés mintegy másfél óra elteltével indult újra. (fá) 

Visszatérő öngyilkosjelölt

Szombat délelőtt 11 óra körül értesítették a rendőrséget, hogy egy férfi felment a sepsiszentgyörgyi Csíki negyed egyik tömbházának (ún. Sing Sing) tetejére, és nem hajlandó lejönni onnan. A helyszínre a megyei rendőr-főkapitányság, a vészhelyzeti felügyelőség, a csendőrség, illetve a helyi rendőrség csapatai szálltak ki. Elkerítették a területet, és azonnal tárgyalásokba kezdtek a férfival, aki kezdetben nem volt együttműködő. Végül a megyei rendőrség két tárgyalójának sikerült meggyőznie, hogy jöjjön le a tetőről.

A mentősök ellátták a férfit, majd állapotának felmérése és (gyógy)kezelés céljából kórházba szállították. A rendőrség tájékoztatása szerint ugyanarról a személyről van szó, aki április elején egyszer már felmászott az említett tömbház tetejére. (fá)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. április 26., 11:22
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Gazdag egy telepules Kezdi.Az oroszfalvi vasuti attkelonel levo korforgalomba 5-6 honap alatt a 4 negyedikszer aszfaltoznak be egy kb 2-3 nm reszt.Fogadjunk ez se birja egy honapnal tovabb!!!

  • User
   Dátum: 2021. április 26., 20:56
   ÉRTÉKELÉS: 2

   Bár egy hetet tartana ma ott volt hagyva az út henger kerülgetni kelet kamionnal nem egyszerű. Na de aki atveszi a munkálatot a tanács részéről az is megerdemli a fizetést.