Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tárcsázzuk a 112-őt!

Egy olvasói jelzés kapcsán érdeklődtünk a Kovászna megyei rendőrségen, és kiderült, hogy bizonyos szabálysértésekről a polgárok inkább közösségi oldalakon, a médiának „tálalnak ki”, mintsem az egyenruhásokat értesítsék. Sepsiszentgyörgyi olvasónk fotóval ellátott üzenetében azt kifogásolta szerkesztőségünknek, hogy a központi OTP bank előtt a „magyar pénzre” (a Szülőföldön magyarul program anyagi támogatására – szerk. megj.) várva egyesek arcátlanul elfoglalták a járdát, többedmagukkal érkezve hangoskodtak, fittyet hánytak a járvány miatti biztonsági szabályokra, és ezt egyetlen illetékes sem rótta fel nekik. Radu Stroe, a megyei rendőrség szóvivője kérdésünkre elmondta, szabály- vagy törvénysértések észlelésekor a polgárok bizalommal tárcsázzák a 112-es sürgősségi segélyhívót, hiszen a gyors jelzéseknek köszönhetően a hatóságok hatékonyabban felléphetnek, időben orvosolhatják a gondokat. (tt) 

Megszúrta a lovat

Vasárnap este a 112-es segélyhívón értesítették a kézdivásárhelyi rendőrséget, hogy egy férfi szándékosan bántalmaz egy lovat. A helyszíni kivizsgálás során kiderült, három személy között spontán vita robbant ki, egyikük pedig egy éles tárggyal megszúrta a lovat. Az esethez állatorvost hívtak, aki ellátta a sérülést. Az illető férfi ellen bűnügyi eljárás indult állatbántalmazás és kínzás vádjával. 

Ugrásra készen

Új, Startup Covasna nevű egyesület született a napokban. Az alapítói Grüman Róbert, a megyei önkormányzat volt alelnöke, Kelemen Szilárd, a Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke és ifj. Orbán Miklós, az Agrosic Egyesület volt elnöke. Az új egyesület főleg az innovatív jellegű, fenntartható startup vállalkozások létrejöttét segítené információ-megosztással, -áramoltatással, illetve az agrárium és a turizmus professzionalizálására törekszik. A következő időszakban az egyesület szeretné a csapatot szakemberekkel, vállalkozókkal bővíteni. Ezzel egy időben online felmérést végeznek, hogy képet alkothassanak arról, milyen típusú ismeretekre van szükségük a jelenlegi és jövendő vállalkozóknak. (bt) 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük