Felhívás!

RÖVIDEN

Házkutatások csempészáru nyomában
Tizenhárom, csempészettel gyanúsítható személyt állítottak elő hétfőn a Kovászna megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának emberei, miután 14 helyszínen házkutatásokat végeztek, csempészáru után kutatva. Ezek nyomán lefoglaltak 4611 csomag zárjegy nélküli cigarettát, 14 mobiltelefont, 78.138 lejt és 9.750 eurót. Az előállítottak közül hármat 24 órás előzetesbe, kettőjüket hatósági felügyelet alá helyezték. 

Szesszel a kormánynál
Keddre virradóra Esztelneken 41 éves, ittas gépkocsivezetőt igazoltattak, akinek vastagabb dossziét állítanak össze, mert hajtásija sem volt. 

Ülnek a betörők
Harminc napra előzetesbe helyeztette a bíróság a két betörőt, akik vasárnapra virradóra behatoltak egy árapataki ingatlanba, levertek négy megfigyelő kamerát, lopkodtak, a kutyát is bántalmazták. A Kovászna megyei rendőrség az ilyen esetek elkerülésére azt tanácsolja: „csökkentsük minimálisra a behatolási lehetőségeket, hogy késleltessük az esetleges rablókat, alkalmazzunk a potenciális betörők pszichikumára ható módszereket, az épület architektúrája tükrözze a szilárdságát, és korszerű biztonsági eszközökkel védjük.” Magyarul? Legjobb várban lakni! 

Oltanak a kórházban
Márciustól újabb kampány indul a kórházi dolgozók beoltására a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, közölte a vezetőség. Ebben a szakaszban azokat a kórházban dolgozó személyeket oltják be, akik első körben kimaradtak, főleg azért, mert nem kérték. Most, akik meggondolták magukat, azok is megkaphatják a védőoltást. Eddig mint­egy 150 ilyen egészségügyi dolgozó jelentkezett, akiket a március 9-én kezdődő fázisban oltanak majd be. A megyei kórházban összesen mintegy 540 személy kapott védőoltást, 490-en pedig már a második dózist is megkapták. A kórház munkatársai mellett beoltottak gyógyszerészeket, közegészségügyi alkalmazottakat, mentősöket és önkénteseket is. A beoltottak közül senkinél nem jelentkeztek súlyos allergiás reakciók – mondta dr. Roșu Mátyás orvosigazgató. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások