Felhívás!

RÖVIDEN

Tragédia Nagyajta közelében
Szombaton éjfél után egy órával riasztották a baróti rendőröket, hogy a 131-es jelzésű megyei úton, Nagyajta közelében súlyos közúti baleset történt. A helyszínen kiderült, hogy egy 21 éves sofőr éppen a Miklósvár–Nagyajta útvonalon közlekedett, amikor egy veszélyes balkanyarban lesodródott az úttestről, és a mezőben felborulva landolt. A baleset következtében egy 24 éves fiatal, a sofőr mellett ülő utas életét vesztette: nem volt becsatolva a biztonsági öve, így a boruláskor kirepült a járműből. Az autóban egy 20 éves lány is utazott, ő is, akárcsak a sofőr, könnyű sérülésekkel megúszta. A sérülteket kórházba szállították ellátásra, utólagos kivizsgálásra. A sofőrt alkohol-szondáztatták, és 0,52 mg/l alkoholt mutattak ki a tüdőből kilélegzett levegőben, többrendbeli eljárás indult ellene.

Hóba ragadt család, lerobbant autó
Pénteken délután fél négy körül azért riasztották a kovásznai rendőröket, mert egy család elakadt Kommandó környékén: az autó hóba ragadt, a tetejében el is romlott. Két egyenruhás, akik a kovásznai Téli Rali (Winter Rally) elnevezésű versenyen felügyelték a közrendet, azonnal elindult a megkeresésükre, és rövid időn belül ráakadtak egy nőre, aki 15 éves fiú-, illetve 11 éves lánygyerekével indult segítségért. Az illetékesek így jutottak el a férjhez is, aki a hóba ragadt autóban várakozott. Végül egy helybéli segítségével vontatták be a lerobbant járművet egy közeli szerelőműhelybe, illetve a családot biztonságban elvitték a faházba, ahol el voltak szállásolva. 

Egyetlen nap 10 ezer lejre büntettek
Az elmúlt napokban a koronavírus-járvány tükrében meghozott szigorításokat, ezek betartását, illetve az éjjeli kijárási tilalom megszegését ellenőrizték a háromszéki egyenruhások. A sajtónak elküldött beszámolóból kiderül, hogy 14 kereskedelmi egységet, magánvállalkozót vettek szemügyre, 34 helyszínen (éttermekben, teraszokon, parkokban, játszótereken) ellenőriztek, illetve 6 közszállításra használt járművet is megvizsgáltak. Egy nap alatt nem kevesebb mint 597 személyt igazoltattak a rendőrök, akik a csendőrökkel közösen 31 esetben bírságoltak, összesen 10 ezer lej értékben. Az egyenruhások az állomásokon is jelen voltak. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.