Felhívás!

Röviden

Előrelépés a terelőút megépítésében

A sepsiszentgyörgyi terelőút megépítéséhez szükséges telek-kisajátításokról döntött december 30-i ülésén a kormány, így haladhatnak a municípium forgalmát tehermentesítő gyorsforgalmi út megépítésével – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter. „A gyorsforgalmi út a térségben élők életkörülményein javít a környezetszennyezés csökkentése által, biztonságosabbá és gyorsabbá teszi az utazást, és gazdasági fejlődést hozhat a térségnek” – fogalmazott a miniszter. „A terelőút megépítését régóta szorgalmazzuk, most, az RMDSZ kormányzati munkájának köszönhetően előrelépés történt, felgyorsulhatnak a folyamatok” – hangsúlyozta a döntés kapcsán Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád.

A beruházás összértéke 355 millió lej. A kisajátításra kerülő telkek Árkos, Gidófalva, Sepsiszentgyörgy és Kökös területén fekszenek, és a szállítási minisztérium tulajdonába kerülnének át. A tervezésre és kivitelezésre a közbeszerzési folyamatot elindították, február 16-ig várják az ajánlatokat. Ezt követően két év alatt kell megépíteni és átadni az új 11.5 kilométeres utat. (közlemény)

Fejre állt az autó

Egy 22 és egy 23 éves fiatal sérült meg december 30-án délben, egy Kézdisárfalva közelében történt közúti balesetben. Autójuk egy másik járműnek ütközött, elhagyta az úttestet, majd felborult.

A helyszínre kiérkezve a hatóságok megállapították, hogy egy Onești irányából közlekedő személyautó, amelyet egy 22 éves nő vezetett, előzés közben oldalról nekiütközött egy ugyanabba az irányba tartó személygépkocsinak, amelynek volánjánál egy 58 éves férfi ült. Az ütközés nyomán a nő által vezetett jármű leszaladt az úttestről, és felborult. A sofőr és a mellette utazó 23 éves férfi könnyebben megsérült, ezért kórházba szállították őket kivizsgálás céljából. A szonda egyik sofőr leheletében sem mutatott ki alkoholt. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.