Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Elkészült a majori híd

Pár napja adtunk hírt arról, hogy készül az oltszemi Gyerő-patakon a híd, szerdára pedig be is fejezte a szakcég a munkálatokat. A beruházás költségeit a bodoki önkormányzat a kormány által árvízkárokra kapott támogatásból fedezte. A hídátadáson Fodor István, a község elöljárója kiemelte, Mikó gróf az 1800-as években a kastély építésekor ajándékozta oda a majori földterületet azoknak az embereknek, akik az udvarban dolgoztak. Ide letelepedve csak a patakon átkelve tudták elérni a település többi részét. A nyári esőzések okozta áradások tönkretették a régi faszerkezetű átkelőt. Létfontosságú a most elkészült híd, hiszen eddig sem a tűzoltóautó, sem a tejes autó nem tudta megközelíteni az ottani lakóházakat és farmot.

Elutasították Beke kérelmét

Tegnap a Konstanca megyei Medgidia bírósága tárgyalta Beke István szabadon bocsátási kérelmét, melyet a bíró elutasított, így Beke csak 2021. május 25-én élhet ugyanilyen joggal. A bírósági kivonat szerint István a ploiești börtönben raboskodik, de valójában a konstancai Poarta Albă-i börtönben tartják fogva. Szőcs Zoltán is hasonló kérést nyújtott be a brassói bíróságra – amit jóvá is hagytak –, viszont az ügyészség még fellebbezhet. 

Megkapják a fizetésüket

A szociális ellátási és gyermekvédelmi rendszerben dolgozók októberi költségeinek fedezésére Kovászna megye 1,249 millió lejt kapott, ez az összeg nem fedezte az elmaradást, hiszen csak a havi bérköltség több mint 3 millió lej. Ezért a megyei önkormányzat kipótolta a hiányzó összeget, kétmillió lejt irányított át, hogy a szociális rendszerben dolgozók december 10-én megkaphassák a fizetésüket – közölte Tamás Sándor Kovászna Megye Tanácsának legutóbbi ülésén. Ugyanakkor a megyei sürgősségi kórház költségvetését 5,3 millió lejjel növelték, az összeg az Egészségügyi Minisztérium költségvetéséből, a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóságon keresztül kapott többletjövedelmekből származik, ebből 300 ezer lejt fordítanak az oxigénhálózat bővítésére a fertőző részlegen. A Speciális Iskola költségvetését 25 ezer lejjel emelték, az összeget internet-csatlakozással rendelkező elektronikai eszközök vásárlására szánják.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük