Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Szekérrel ütközött

December 5-én délután, fél hat környékén riasztották a háromszéki rendőröket, hogy a 11-es országúton, Sárfalva közelében egy személygépkocsi beleszaladt egy kivilágítatlan szekérbe. A helyszínen az egyenruhások megállapították, hogy az autót egy 46 éves sofőr, míg az ugyanabba a menetirányba haladó szekeret egy 42 éves férfi vezette. A szekeres könnyen sérült a baleset során. A sofőrt alkoholszondáztatták, de nem fogyasztott szeszes italt mielőtt volán mögé ült volna.

Mezőben landolt

Ugyancsak december 5-én 18 óra körül a 103 B jelzésű megyei úton, Uzon és Bikfalva között egy 24 éves fiatal hölgy vesztette el uralmát a járgánya fölött, lesodródott az úttestről, és a mezőbe landolt. A baleset következtében az autó utasai, egy 45 éves férfi és két kiskorú (egy 3, illetve egy 5 éves gyermek) megsérültek. A sofőr nem fogyasztott alkoholt – áll a rendőrségi közleményben. 

Véradókat keresnek

Ma, december 9-én 8 órától véradást tartanak a kézdivásárhelyi véradó központban (Gyárak utca 2/A), illetve minden szerdán 8 és 10:30 között. A véradóknak előzetesen be kell jelentkezniük a Véradó Központ Kézdivásárhely Facebook-oldalon, ahol ugyancsak megtalálhatóak, hogy milyen igazolásokra van szükségünk, hogy vért adhassunk. Igazolt Covid19-fertőzésen átesett (kigyógyult) személyeket is keresnek vérplazma begyűjtése céljából, melyek megmenthetik a rászoruló betegek életét. Ami az ilyen személyeknek feltétlenül szükséges: két negatív Covid-teszt, vagy a kórházi kilépő másolata, amely igazolja, (egy pozitív teszteredmény másolatával), hogy eltelt 28 nap a pozitív teszt eredményétől. 

Jövőben lesz csak tejpor

A Szociális Támogatási Igazgatóság felhívja a kismamák figyelmét, hogy idén nem tud több tejport kiosztani az arra jogosultak között. Mivel a Szociális Támogatási Igazgatóság kizárólagos lebonyolítója a programnak, a kiosztás csak a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság költségvetésének kiegészítése után, feltételezhetően jövő évben lesz esedékes. A programot az Egészségügyi Minisztérium finanszírozza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük