Felhívás!

RÖVIDEN

Új alpolgármester Kézdilmásban
Csütörtökön ült össze Kézdialmás tanácsa, a nyolc RMDSZ-es és egy független tanácsos alpolgármestert választott. A tisztségre Cserei Lázár, Jakab Ervin, Lénárt Ervin és Reketes István jelentkezett, mind a négyen az RMDSZ színeiből. A szavazáson Reketes István öt, Cserei Lázár két, míg a másik két jelölt egy-egy szavazatot kapott. Mint ismeretes, Kézdialmáson nem hagyták jóvá Molnár István polgármesteri mandátumának igazolását. A fejleményeket figyelemmel követjük. 

Új tanács Kézdiszentkereszten
Múlt héten tették le az esküt a mandátumot nyert tanácstagok, valamint Páll Endre polgármester Polyánban. A szakbizottságok megalakulása és az alpolgármester megválasztása egy későbbi időpontra tolódott. A 11 tanácsos (7 RMDSZ, 4 EMSZ) sorra tette le esküjét. Páll Endre, harmadik mandátumát kezdő polgármester ismételten hangsúlyozta, a sikertől nem szállt fejébe a dicsőség, továbbra is a polyáni és bélafalvi emberek érdekeit kívánja képviselni, őket szolgálni. 

Támogatják a nagycsaládosokat
Sepsiszentgyörgy önkormányzata a nagycsaládos kártyával rendelkező gyerekek online tanulásához szükséges személyi és asztali számítógépek, tabletek vásárlását támogatja. A program a tíznapos közmeghallgatást követően, várhatóan két hét múlva indul. A legkevesebb három gyerekkel rendelkező családok az iskolai oktatásban résztvevő gyermekek részére igényelhetik a fejenként 1500 lejes támogatást, melyet az eszköz megvásárlása után térít meg az önkormányzat. Az 1500 lej értéket meghaladó vásárlásnál a különbözetet a család állja. Az online oktatás támogatása a sepsiszentgyörgyi pedagógusok körében is népszerű volt, a hordozható számítógép-vásárlással összesen 500-an éltek, az önkormányzat 1,2 millió lejt különített el erre a célra.
A polgármesteri hivatal mindeddig 164 családnak összesen 733 kártyát állított ki. A Nagycsaládos program célja, hogy a többgyermekes családok Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának alárendeltségébe tartozó intézmények szolgáltatásaihoz kedvezményesen jussanak hozzá, ezáltal is népszerűsítve az egészséges életmódot, a kultúrát, hosszú távon növelve az életminőséget. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.