Felhívás!

RÖVIDEN

1956-ra emlékezünk

Sepsiszentgyörgy önkormányzata és a Volt Politikai Foglyok Szövetségének Kovászna megyei szervezete szűk körű megemlékezést tart október 23-án, az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából.
A 11 órától kezdődő megemlékezés keretében a város vezetői és a volt politikai foglyok koszorút helyeznek el a Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatalának homlokzatán található Gloria Victis táblánál, a Szalay Attila 1956-os mártír Csíki utcai emléktáblájánál, az ’56-os parkban található emlékműnél, valamint a kommunizmus áldozatainak emlékére felállított kopjafánál, az Erzsébet parkban. A megemlékezés a járványügyi előírások betartásával zajlik.
Kézdivásárhelyen az idei október 23-i ünnepség, az érvényben lévő korlátozások miatt, rendhagyó módon zajlik, a következő program szerint: 13 órától koszorúzás a református temető kopjafáinál, 13.30-tól koszorúzás a Hősök Emlékművénél. Mindkét eseményen részt vesz a város polgármestere. Kovásznán az ‘56-os emlékműnél szervez megemlékezést a Magyar Polgári Párt kovásznai szervezete a Lyukaskő Egyesülettel közösen, október 23-án 17:30 órától. Közreműködik a KIKAPCS-olsz! ifjúsági zenecsoport, a Havadtői Sándor 109-es számú cserkészcsapat és Sinka Izabella, a Kőrösi Csoma Sándor Líceum diákja. 

Péntekig lehet igényelni a támogatást

A koronavírus-járvány okozta károk enyhítését szolgálja az a támogatás, amelyet a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségen (APIA) keresztül igényelhet az állattenyésztő és növénytermesztő gazdák bizonyos kategóriája. A burgonya-, zöldség- és gyümölcstermesztők, a megművelt terület függvényében 70 eurótól 5000 euróig terjedő összeget igényelhetnek, a fóliasátras, vagy üvegházi növények esetében az összeg 700 eurótól indul és 4000 euróig tart. A szarvasmarha-tenyésztők közül azok igényelhetik a támogatást, akik a július 1-jei referenciadátumon legalább öt, de nem több mint kilencven anyaállattal rendelkeztek, a juhtenyésztő gazdák közül pedig azok, akik a referenciadátumon legalább ötven állatot tartottak. A kéréseket október 23-áig lehet benyújtani a helyi APIA képviseleteknél. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.