Felhívás!

Folytatja a munkát

Köszönetet mondott tegnapi sajtóértekezletén Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt RMDSZ-színekben parlamenti képviselethez jutott törvényhozója mindazoknak, akik az elmúlt négy évben támogatták, kiálltak mellette- és az által képviselt ügyek mellett, illetve azoknak a személyeknek és szervezeteknek, amelyek újabb jelöltségét támogatták.

Kulcsár-Terza ez utóbbiak közé sorolta Kövér Lászlót, a magyar országgyűlés elnökét, Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács országos elnökét és a széki elnököket, illetve Mezei Jánost és Csomortányi Istvánt, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) társelnökeit.

A képviselő továbbra is arra számít, hogy „sikerül megtalálni a közös nevezőt” az RMDSZ-szel, és folytatni tudja a megkezdett munkát a nyelvhasználat, az autonómia, a szimbólumhasználat, azaz az erdélyi magyarság érdekében, és ezen nem változtat az a tény, hogy „úgy hozta a sors”, hogy Maros megyében indul – Sepsiszentgyörgyről „nem költözik el”.

Kifejtette: az MPP-ben „rendeződtek a sorok”, kielemezték az önkormányzati választások eredményét, és arra a következtetésre jutottak, hogy a két kispárt „egymásra van utalva”, ezért minél előbb el kell indítani a tényleges fúzióhoz vezető procedúrát.

– A múltat le kell zárni, legyen minél hamarabb fúzió. A kampányt mihamarabb el kell kezdeni, máskülönben nem lesz eredmény – jelentette ki a képviselő.
Újságírói kérdésre válaszolva tagadta, hogy jelölésének „az lett volna az ára”, hogy az MPP választáselemző választmányi gyűlésén a háromszéki szervezetből senki nem érvényesítette azt a januárban elfogadott klauzát, amely szerint, ha a testület egyetlen tagja elégedetlen a választási eredményekkel, akkor megvétózhatja a pártfúziót. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások