Felhívás!

RÖVIDEN

Eltűnt kislány

Kedden értesítették a rendőrséget, hogy a 13 éves Ötvös Emőke ismeretlen helyre távozott uzoni otthonából, és nem tért haza. Aki bármilyen információval tud szolgálni a megtalálása érdekében, hívja a 112-es segélyhívó számot. A lány 150 cm magas, súlya 40 kg, vékony testalkatú, szőke hajú és barna szemű. Otthonról való távozásakor szürke farmernadrágot és ezüst strasszokkal díszített fekete blúzt viselt.

Új osztályok pirosodtak be

A Kovászna megyei tanfelügyelőség szerdai közleménye szerint a friss pozitív tesztek következményeképpen a közegészségügyi igazgatóság elrendelte a Mihai Viteazul Líceum egyik kilencedik osztályának karanténba küldését két hétre (egy tanuló pozitívnak bizonyult), ugyanígy jártak el az illyefalvi László Lukács Általános Iskola V–VIII-osaival (2 eset), a szentgyörgyi Gulliver Óvoda két csoportjával (az egyik takarítónő betegedett meg), illetve a torjai elemi iskola II. B. és III. osztályával, a karatnai iskola V. B és VIII. osztályával (egy pedagógus fertőzött). Ezekben az osztályokban áttértek a piros forgatókönyv szerint online oktatásra.

Zöld szám a választásokra

Az Expert Forum tájékoztató és konzultációs központot nyit meg a vasárnapi helyhatósági választásokra, ahol a jogászok és a választási szakértők válaszolni fognak a szavazás napjával kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre, és támogatást nyújtanak a szabálytalanságok jelentésében. Közleményük értelmében az állampolgárok a 0800.080.200-as zöldszámot hívhatják ingyenesen szombaton, szeptember 26-án 12 és 21 óra, illetve vasárnap, 27-én 6 és 22 óra között. A www.votcorect.ro platformon az érdeklődök ugyanakkor választ találnak a leggyakoribb, választással kapcsolatos kérdésekre: a szavazási eljárásról, egészségügyi óvintézkedésekről stb.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.