Felhívás!

Röviden

Súlyosabb esetek kerülnek be

Nőtt az esetszám a múlt héthez viszonyítva a Kovászna megyei kórházban, ugyanakkor a páciensek állapota is súlyosabb, és négy haláleset is történt – közölte az intézmény vezetősége. A szeptember 2-ai adatok szerint a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi kórházban 16 fertőzésgyanús és 60 új koronavírussal fertőzött eset van, gyerek nincs köztük. A páciensek közül a Covid-kórház fertőző osztályán 49-en fekszenek, a betegek közül 4 fertőzött állapota enyhe lefolyású, a többi páciens súlyos és nagyon súlyos állapotban van. Az osztályon ápoltak között egyetlen aszimptomatikus sincs – hívta fel a figyelmet a kórház vezetősége. A Covid-kórház sebészeti osztályon 5 eset van ellátás alatt: egy személy a sebészeten, egy az ortopédián, illetve három nő a szülészet-nőgyógyászat osztályon. Intenzív terápiás ellátásra hat beteg szorul, mindannyian fertőzöttek, ketten kritikus állapotban vannak, intubálva. A kórház tájékoztatása szerint augusztus 26. és szeptember 2. között 50 olyan páciens hagyta el a kórházat, akit Covid19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 4 haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. (bús) 

Ingyenes gyorsteszt a tanítóknak

Ingyenes gyorstesztet biztosít a Medlife magánklinika az elemi osztályokban tanító pedagógusoknak. Ugyanakkor, ha egy tanintézmény esetében több mint három pedagógusról kiderül, hogy átesett a betegségen, PCR-teszteket is rendelkezésre bocsátanak – közölték.


A tanítók szeptember 14-ig a Medlife magánklinika mintegy 140 laborjában jelentkezhetnek az ingyenes koronavírustesztre. A tesztelés során kiderül, hogy a tanítók érintkeztek-e koronavírusos beteggel és immunisak-e a SARS-COV2 vírussal szemben. A tesztek eredményei bizalmas információnak számítanak, ezeket a teszteléstől számított 3 munkanapon belül a magánklinika honlapján lehet megtekinteni. A pedagógusok a klinika honlapján jelentkezhetnek egy kérdőív kitöltésével a tesztelésre, ezt követően programálják őket. Jelenleg a klinika Kós Károly utcai laborja zárva, így a Gödri Ferenc utcai laborban fogadják az érintetteket. (bús)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.