Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pótérettségi eredmények

Pótérettségi eredmények Kovászna megye

Tegnap, szeptember 2-án közzétette a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség a pótérettségi megyei eredményeit. Ezek szerint a vizsgázók 35,38 %-ának sikerült megugrani ezt az akadályt, ezzel az országos listán megyénk a negyedik. A nemzeti átlag 31,5%, nagy szenzáció, hogy egy Bihar megyei diák 10-essel érettségizett (az utóbbi 18 évben egyetlenként).

A 406 pótérettségire feliratkozott személyből 84-en nem jelentek meg az írásbelin, a maradék 342-ből 207-en idei végzősök, ők jobb arányban voltak sikeresek (37,20), 135-en korábbi évfolyamok végzettjei, ami elméletileg és – mint az ábra bizonyítja –, gyakorlatilag is rontja az esélyeket, az ő sikerrátájuk 32,59%.

Hirdetés
Hirdetés

A román dolgozat bizonyult most is a legkeményebb diónak, e tantárgyból csak 37,3%-ban sikerült megírni az átmenő jegyet az érettségizőknek, míg anyanyelvből az írásbelizők 94,29%-ának, a szak kötelező tantárgyából 54,55%-nak, a választottból 58,51%-nak.

Számbelileg legtöbb pótérettségiző a Puskás Tivadar Szaklíceumból került ki (80), sokan érkeztek a Baróti Szabó Dávid líceum diákjai közül vizsgázni (48), a Berde Áron Gazdasági Szaklíceum és a kézdivásárhelyi Gábor Áron-középiskola 40–40 (volt) diákkal képviseltette magát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük