Felhívás!

Röviden

ViRtuális CseRnátoni BuRRogtató

Nyolcadik éve indította útjára éves nagyrendezvényét, a Csernátoni Burrogtatót a Haszmann Pál Múzeum, melynek alkalmazottai rend szerint szeptember elején már készültek az éves nagyrendezvényre. Idén, mint annyi minden, ez is másként lesz, sok-sok fontolgatás után a szervezők úgy döntöttek, virtuális térbe költöztetik a térség közkedvelt rendezvényét. Így szeptember harmadik szombatján, 19-én videókkal, az előző évek Burrogtatóira való emlékezéssel jelentkeznek a világhálón keresztül. D. Haszmann Orsolya muzeológus felhívással fordul azokhoz a gépészekhez, akik évről évre bekapcsolódtak a rendezvénybe, vagy idén jöttek volna első alkalommal, készítsenek egy rövid videót saját gépjükről, gépjükkel közösen, mutatkozzanak be, és küldjék el a múzeum Facebook-oldalán az elkövetkező két hétben. „Szeptember 19-én közzétesszük ezeket a világhálón, és ezúton is szeretettel hívunk mindenkit, hogy idén, rendhagyó módon, vegyen részt egy ViRtuális CseRnátoni BuRRogtatón” – fogalmazott a szervező. (dhá)

Mindkét egyetemen maradtak helyek

Meghirdették a helyeket a sepsiszentgyörgyi egyetemek, várják azok jelentkezését, akik nyáron lemaradtak, vagy csak a pótérettségin sikerült diplomát szerezniük. A Babeș–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán szeptember 7–10. között lehet iratkozni, a politika-, közigazgatás- és kommunikáció-tudományi (alapképzés) karon 11 hely maradt a magyar csoportban és 5 hely a román csoportban. Tandíjas helyek azonban maradtak szép számmal, mindkét csoportban 30–30 diák jelentkezését várják. A tandíj évi 2700 lej, négy egyenlő részletben lehet befizetni, az elsőt a sikeres iratkozást követően.

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karára szeptember 2–8. között online, díjmentesen lehet iratkozni. A felvételi itt is az érettségi jeggyel történik, de bizonyos szakok esetében kivétel is van. Sepsiszentgyörgyön, az agrármérnöki szakon 12 tandíjmentes és 4 tandíjas hely maradt, míg az erdőmérnöki szakon 9 tandíjmentes és 5 fizetéses hely van. A tandíj 400 euró egy évre, itt is van részletfizetési lehetőség. Az egyetemeken sem hagyományos módon kezdődik a tanév, hibrid oktatási modellt vezetnek be: online oktatás és személyes jelenlét is lesz, az órákat nagyrészt tömbösítve tartják. (bús)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.