Felhívás!

RÖVIDEN

Fogadják a gazdákat!
Az APIA kézdivásárhelyi kirendeltsége értesíti a lakókat, hogy augusztus folyamán fogadja a gazdákat a helyi önkormányzat épületében a 2020-as évi kérések aláírására. Azok a farmerek, akik nem írják alá az előbb említett kérést, nem kapnak támogatást erre az évre. 

Megtalálták a kisfiút
Miután közzétették a sajtóban a szentgyörgyi, 15 éves fiú eltűnéséről szóló hírt, még aznap, augusztus 10-én este kaptak egy bejelentést hollétéről a 112-es sürgősségi hívószámon. A gyerek sértetlen, nem volt agresszió áldozata. A megyei rendőrség köszönetét fejezte ki a felkutatásában résztvevőknek. 

Börtönbe kísérték
Hétfőn Sepsiszentgyörgyön beazonosították és börtönbe kísérték azt a férfit, aki ellen korábban országos körözést rendeltek el, mert jogerősen szabadságvesztésre ítélték érvényes hajtási nélkül való vezetésért, majd nyoma veszett. 

Nőtt a sikerráta
A címzetes állások elnyeréséért tartott július 29-i vizsga előzetes eredmények kihirdetése és a megóvott dolgozatok újrajavítása után a sikerráta 1,67%-kal nőtt, azaz 53,33%-ról 54,66%-ra. Idén összesen 49-en óvtak. Hét dolgozat esetében az új jegyek legalább 5-ösök vagy annál nagyobbak lettek, további hét dolgozatnál pedig elérték vagy meghaladták a 7-est, amely jegy egyébként feltétele egy címzetes katedra elnyerésének a tanügyben. 5-ös és 7-es közötti jeggyel meghatározott időre helyettesítői állást lehet elfoglalni. A katedrák elosztása augusztus 12-e és 14-e között történik meg, a szabad katedrákat a jegyek csökkenő sorendjében foglalhatják el a pályázók. 

Kampány a helyes maszkviselésért
Tájékoztató kampányt indít a Kovászna Megyei Közegészségügy a helyes maszkviselésről és más megelőző tevékenységről a lakosság számára. A maszkot helyesen kell hordani, így fednie kell a szájat és az orrot egyaránt. Fontos a kézfertőtlenítés is a maszk felhelyezése előtt, a maszkot pedig 4 óránként cserélni kell, illetve akárhányszor átnedvesedik vagy megrongálódik. A szájmaszk viselése közben nem szabad megérinteni azt, használat után pedig zárható szemetesbe kell dobni, és ismét fertőtleníteni a kezeket. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.