Felhívás!

Nem engednék iskolába gyerekeiket

Szülők egy csoportja tiltakozik az iskolakezdés ellen, mint mondják, akkor sem engedik közösségbe gyerekeiket, ha hagyományos módon kezdődik a tanév.

A közösségi médiában indult petíció és tiltakozás az iskolakezdés ellen, ahol szülők egy csoportja azt szeretné, ha online folytatódna az oktatás, és nem kellene iskolába, óvodába járniuk a gyerekeknek. Mint írták, a koronavírus-járvány veszélye nem múlt el, sőt egyre több a megbetegedés, a gyerekek pedig ki vannak téve a veszélynek, ezért inkább otthon, biztonságos környezetben tanítanák őket. Igaz, még nem dőlt el, hogy Kovászna megyében milyen formában kezdődik a tanév, de a csoporthoz csatlakozott szülők azt szeretnék, ha kizárólag otthoni tanítás zajlana.

Veress Kinga, a csoport létrehozója és a petíció elindítója úgy véli, hiábavaló volt az elmúlt hónapok megszorító intézkedéseinek eleget tenni, ha összezsúfolják a gyerekeket a tantermekben, illetve nem tartják be az előírásokat.

– Egy gyereknek nehéz elmagyarázni, hogy fertőtlenítse a kezét, hordjon maszkot, és tartson távolságot másoktól. Szerintem ez lehetetlen, már az első napon elcserélnék egymás között a színes maszkjaikat, megosztanák a tízórait, és együtt játszanának. Így egészen biztosan nem tudnánk megóvni őket, és nem szeretném, ha a gyerekeim megbetegednének, vagy megbetegítenék a család bármely tagját. Az a véleményem, hogy a tanítást online kell folytatni, és bár tudom, hogy nehéz szülőnek, gyereknek egyaránt, nem látok más megoldást – részletezte.

A petíciót egyelőre kevesen írták alá, ami azt jelzi, hogy a szülők többsége azt szeretné, ha hagyományos módon, óvintézkedések mellett kezdődne meg a 2020–2021-es iskolai év. A tanév egyébként szeptember 14-én kezdődne, és az oktatás kötelező 0-tól 10. osztályig minden gyerek számára. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 12., 7:27
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Nem is kell, Iskola sem. Online tanítás- magyarán bohóckodás, hogy a pedagógusok fizetését valahogy indokolják. Aztán a gyerekeknek szamárfülük nő, mint Pinokkiónak a sok henyéléstől.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 13., 11:56
  ÉRTÉKELÉS: 1

  És lesz az osztályban egy-két gyerek akinek a szülei online tanítást igényelnek naponta öt-hat tantárgyból. Kérdezem, hogy a tanerő mikor fogja az anyagot előkészíteni ha délelőtt az iskolában tanít vagy éppen délután is, ha az iskola vezetősége két váltás bevezetése mellett dönt.