Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Csak egy tanár írt tízest

A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség közleménye szerint a megyében címzetes tanári állásra pályázók 54%-a írta meg a legalább 7-es írásbeli dolgozatot, amely feltétele egy katedra elnyerésének. Ez az arány jóval nagyobb, mint a korábbi években regisztrált 40,10% (2019), illetve 49,39% (2018-ban). Egy 10-es jegyet is elért egy vizuális művészetekből dolgozatot író pályázó, 163-an írtak 7-es és 9,99-es közötti jegyet. A 7-esnél kisebb, de 5-ösnél nagyobb jeggyel csak helyettesként taníthatnak a pedagógusok. Idén a vizsgán összesen 317-en vettek részt, bár eredetileg 332-en iratkoztak be. 17-en egészségügyi vagy személyes okokra hivatkozva léptek vissza, kizárni senkit sem kellett. Az óvásokat a tegnap délig fogadták, végleges eredményeket augusztus 11-én közölnek. A katedrák elosztására augusztus 12–14. között kerül sor. 

Elkezdte az aláírásgyűjtést

Számos önkéntes körében kezdte el tegnap az erre a célra kijelölt öt helyszín egyikén a támogató aláírások gyűjtését Tatár Imola, az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) sepsiszentgyörgyi polgármesterjelöltje. A huszonéves jelölt „nagy megtiszteltetésnek” nevezte, hogy polgármesternek indulhat, ezzel – szerinte – az EMSZ bebizonyította, hogy a fiatalokat és nőket is egyaránt támogatja. Hangsúlyozta egy „tisztességes versenyt” szeretne, ennek szellemében, miután aláírta saját támogatóívét, aláírta RMDSZ-es ellenfele, Antal Árpád támogatóívét is (a többszörös aláírás nem törvénysértés – mindenki annyi jelöltet támogat, ahányat akar – szerk. megj.). 

Mától kötelező! 

A Sepsiszentgyörgyi Készenléti Bizottság 19/2020-as számú döntése alapján mától a város területén minden 5 éven felüli személynek kötelező a védőmaszk viselete az alábbi szabadtéri közterületeken is: piacokon és vásárokban a nyitvatartás ideje alatt; váróhelyiségekben (autóbuszmegállókban és vonatállomáson) 8–20 óra között; azokon a helyszíneken, ahol közönség számára nyitott rendezvények zajlanak, az események teljes időtartama alatt: a sepsiszentgyörgyi városi strand bejáratánál a működési program ideje alatt, az egyházi intézmények udvarain szervezett események teljes időtartama alatt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 6., 12:39
  ÉRTÉKELÉS: 1

  A Szentgyörgyi piacot senki nem ellenőrzi. Az eladók és vásárlók félén sincs maszk, ha mégis, akkor letolva az orra vagy álla alá. Mire való egy intézkedés, ha meg sem próbálják betartatni ? Hasonló a helyzet az üzletekben és a buszokon is.

  • User
   Dátum: 2020. augusztus 6., 14:12
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Talán jelentse a szomszéd macskáját is,hogy az ablak alá piszkít. A legyet ami a lakásában fentereg,és fél percenként az ön orrára száll a macska piszok útán….Ajjajj,birka népnek ,birkapásztor…