Felhívás!

Ötből kettőt elvittek

Ötből kettőt elvittek Kovászna megye

Ma ismét rókacsapdát helyeznek ki a sepsiszentgyörgyi városi stadionnál, a focipálya környékére: eddig két rókát sikeresen befogtak onnan, de három másik továbbra is a környéken ólálkodik.

Máthé László, a szépmezői kutyamenhelyet adminisztráló Tega Rt. köztisztasági vállalt vezetője elmondta, szó sincs arról, hogy a már befogott 2 róka jött volna vissza, hiszen azokat tekintélyes távolságban engedték szabadon, ugyanakkor kiderült az is, hogy a szóban forgó befogott egyedek felnőttek voltak, valószínűleg a szülők, a még szabadon lévők pedig a kölykeik.

A focimérkőzések miatt az illetékesek eddig halasztották az egyébként saját készítésű csapdákkal történő befogást, ám ma újra szerencsét próbálnak, és kihelyezik a hússal felcsalizott szerkezetet.

A befogott rókákat a szépmezői kutyamenhely speciális járgányával szállítják el, szabadon engedésüket pedig filmre rögzítik. A szakemberek hangsúlyozták, noha a rókák a befogások előtt szelíden viselkedtek, mégis veszélyforrást jelentettek, hiszen vadon élő állatokról van szó, amelyek kiszámíthatatlanok emberközelben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.