Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Nő a tét!
Egy folyamatosan gyarapodó és egymás teljesítményéből, erőforrásaiból meríteni tudó női vállalkozói csoport által szervezett, egész napos online konferencia adásait hallgathatják ma meg az érdeklődők az éterben, pontosan a társszervezők, azaz a Női vállalkozók Erdélyben Facebook-csoport és a Romániai Magyar Közgazdász Társaság hasonló oldalán 9 és 18 óra között. Ballok Ildikó, az egyik főszervező elmondta, a második járványhullámra készülni az egyik fő motivációjuk, mert az fog nyerni, aki most stabilizálni tudja vállalkozását, ehhez pedig föltétlenül szükséges figyelni, adaptálni a nemzetközi trendeket, és főleg sok nemzetközi kapcsolatot kiépíteni. Erre a meghívottak jelentős része is példát mutat, többek között a turisztika, vendéglátás, munkaközvetítés területéről hoznak példákat, de a stratégiatervezés is fontos téma lesz. 

Szúnyogirtásra, pataktakarításra készülnek
Sepsiszentgyörgyi olvasóink jelezték, hogy a város központjában, a főtéren, illetve a központi parkban hemzsegnek a szúnyogok, illetve egyesek arra is felhívták a figyelmet, hogy a Debren-patak medrét igencsak ellepte a növényzet, árvízveszélyt sugalló a látvány. Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok kérdéseinkre elmondta, hogy jelenleg éppen az említett munkálatok előkészítése zajlik, partnert keresnek közbeszerzés útján a szúnyogirtásra, illetve a Debren-patak sűrű növényzetének ritkítására. 

Maszk és fertőtlenítő a kórháznak
Ötvenezer lej értékben biztosított Kovászna Megye Tanácsa maszkot és fertőtlenítőszert a kovásznai Benedek Géza Szív és Érrendszeri Rehabilitációs Kórház két alegységének, a kovásznai és bodzafordulói városi kórháznak. Az Egészségügyi Minisztérium alárendeltségébe tartozó szívkórház alegységei a Kovászna és Bo­dzaforduló térségében lakók számára nyújtanak kórházi ellátást. Sporea Monica, a kovásznai szívkórház igazgatója arra figyelmeztetett, a járvány még nem csengett le, nagy odafigyeléssel kezelnek minden beteget, ezért van szükség a védőruházatra, fertőtlenítőszerre, megköszönve a megyei önkormányzat rendszeres támogatását. Kovászna Megye Tanácsa ez alkalommal 4200 maszkot és 939 liter fertőtlenítőszert vásárolt a két városi kórháznak. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások