Felhívás!

Újabb menedékek a hegyen

Újabb menedékek a hegyen Kovászna megye

Amint a terep alkalmassá válik arra, hogy az építőanyagot autóval felszállítsák a hegyre, két újabb menedékhelyet is épít a Kovászna megyei hegyimentő-szolgálat a hegyekben, hasonlót azokhoz, amilyeneket tavaly a Lakócán és a Bodoki-havason adtak át a turistáknak. A meglévőket is rendeltetésszerűen és sokan használják – tudtuk meg a szolgálat vezetőjétől, Leonid Moscviciovtól.

Június folyamán főleg a lakócai menedékhelynél kellett felújítási munkálatokat végezni. Nem arról van szó, hogy rongálnának a házikót használók, egyszerűen a gyakori használat okozta hibákat kell javítani. Az ott hagyott füzetbe írottak szerint azonban jó és hasznos, hogy létezik egy ilyen menedékhely, ahová éjszakára vagy rossz idő esetén behúzódhat az ember.

Újabb menedékhelyek kerülnek ki a közeljövőben a Cecele-csúcs közelében, Torja község adminisztratív területén, illetve a Bodoki-hegység gerincén, a Hármashatáron, Kőröspatak adminisztratív területén. A hegyimentők még az idén a Vargyasi-szorosban egy sziklafalon fognak a turisták számára mászófalat kialakítani. Mindezeket a tevékenységeket a hegyimentő-szolgálat a jelenlegi négy alkalmazottal, tizennégy önkéntessel és öt aspiránssal fejti ki. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 3., 9:35
    ÉRTÉKELÉS: 6

    jó és hasznos egy ilyen menedékhely, tapasztaltam, voltunk a bodok tető melletti menedék helynél, nagyon tetszett, gratulálunk a tervezőknek, szép gesztus… köszönjük mindenkinek