Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Újra felcsillant a remény

A feketehalmi börtön illetékes testülete június 25-én, csütörtökön hozzájárult Beke István Attila feltételes szabadlábra helyezéséhez, így az erre vonatkozó kérelmet újra benyújthatja a Brassói Bíróságra. A tárgyalásra várhatóan két hét múlva kerülhet sor. A mondvacsinált ügy másik áldozata, Szőcs Zoltán a társánál 1 hónappal kevesebbet töltött vizsgálati fogságban, ezért neki még várni kell ennek a jogi lépésnek a megtételére. Mint ismeretes, a terrorista cselekmények elkövetésének szándékával vádolt kézdivásárhelyi fiatalokat, az ellenük szóló bizonyítékok hiánya ellenére, 5–5 év letöltendő fogházbüntetéssel sújtotta a bukaresti Legfelsőbb Bíróság 2018. július 4-én. A börtönben tanúsított jó magaviseletükre és a ledolgozott napok után járó kedvezményre hivatkozva májusban már mindketten kérvényezték a feltételes szabadlábra helyezésüket. A Brassói Bíróság azonban megalapozatlannak minősítve elutasította ezt, a törvényszék pedig jóváhagyta az alapfokú ítéletet. A szükséges feltételek hiányára hivatkozva, akkor a börtön részéről sem támogatták az óhajukat. 

Miklósvári aktualitások

A Baróthoz tartozó Miklósváron zajlik a ravatalozó építése. Fülöp László plébános szerint már csak a végső simítások vannak hátra az építkezésen, valamint a csempelerakás és a villanyszerelés befejezése. Terveik szerint az épület átadása ősszel megtörténik.

A faluban ugyanakkor a magyar állam támogatásával, a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési program keretében az óvodának és iskolának is helyet adó épület bekerítésén dolgoznak, az épületet egy új teremmel is bővítenénk. A munkálatokra a tanerőkkel való egyeztetés után a helyi plébánia pályázott, céljuk az oktatási feltételek minőségi javítása a faluban.

Pert nyert a prefektúra ellen

Pert nyert Kis József zágoni polgármester a prefektúra ellen. Az elöljárót összeférhetetlenség miatt büntette meg a prefektúra, s ennek értelmében hat hónapig megvonta a polgármester fizetésének 10 százalékát, valamint arról is értesítette a Központi Választási Irodát, hogy Kis József nem jelöltetheti magát az őszi helyhatósági választáson. Kis József lapunknak elmondta: ügyvédje tanácsát megfogadva megtámadta a prefektúra döntését, és június 10-én, háromszori halasztás után a Brassói Táblabíróság neki adott igazat. A prefektúra köteles 2500 lejes perköltség megtérítésére. A polgármester megjegyezte: sajnálja, amiért a prefektúrán inkább akadályozzák a polgármesterek munkáját, mintsem segítenék azt. (nasza) 

Tűz Dobollón

Szerdán este riasztották a háromszéki tűzoltókat, mivel Dobollón lángra lobbant egy gazdasági épület. A helyszínen a megyeszékhelyi hivatásos lánglovagok munkáját a helyi önkéntesek is segítették, összesen 3 tűzoltóautóval és egy kotrógéppel iparkodtak megfékezni a lángok terjedését. A tűzvészben, amit valószínűleg rövidzárlat okozott, kárba ment az állatok számára, illetve a fa tárolására kialakított rész 250 négyzetméteren, de az ott tárolt javak is odavesztek – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője. A tűzben sem ember, sem állat nem sérült. (TT) 

Bekamerázzák a központot

Nagyborosnyó önkormányzata önerőből, 25 ezer lej értékben, 13 térfigyelő kamerát vásárolt, amelyeket a központban és a polgármesteri hivatal környékére fognak elhelyezni. Kanyó Antal alpolgármester elmondta: azért fontos a kamerák felszerelése, mert számos kihágás történt a faluközpontban. Volt rá példa, hogy a köztéri virágokat lopták el, vagy épp önkényes módon illegális „szemétlerakót” hoztak létre. Az önkormányzat további kamerák beszerzését is tervezi. 

Részeg kerékpáros

A járőröző rendőrök egy földön fekvő személyt vettek észre az úttesten Polyánban. A nyomozás során kiderült, hogy a kerékpárjával közlekedő, 59 éves férfi, mivel erősen ittas volt, elesett a kanyarban, és súlyos fejsérülést szenvedett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük