Hirdetés
Hirdetés

Kivártak a ballagással

Kivártak a ballagással Kovászna megye

Több sepsiszentgyörgyi középiskola ragaszkodott ahhoz, hogy élettel teli, közösségben megélt ünnep keretében engedjék az életbe végzőseiket, ezért addig vártak, amíg ez lehetséges lett. A hétvégén a Mikes Kelemen Elméleti Líceum, a Református Kollégium, a Székely Mikó Kollégium és a Berde Áron Szakközépiskola is megtartja kissé rendhagyó, a járványhelyzet által átszabott búcsúztatóját. Az időjárási előrejelzések szerencsére egész hétvégére jók.

Szombaton, június 27-én 10 órakor a vártemplomi gyülekezeti imaház udvarán a Székely Mikó Kollégium hálaadó istentisztelet keretében búcsúztatja három végzős osztályának 84 diákját, Bucsi Zsolt lelkész prédikál. Az eseményen csak a pedagógusok, diákok és szülők vehetnek részt.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanott vasárnap, 28-án 11.30-kor a Református Kollégium természettudomány és humán-teológia osztályának 57 tanulója is szűk családi körben vesz részt a ünnepélyes istentiszteleten, melyen az osztályfőnökök is elköszönhetnek volt tanítványaiktól, továbbá a polgármesteri hivatal, a tanfelügyelőség, a pedagógusszövetség meghívottja is képviselteti magát. Díjazzák a kiváló diákokat, akik az egyházi záróvizsga okleveleiket is átvehetik.

A Mikes Kelemen-líceum vasárnap 8.30-kor istentisztelet keretében szervezi meg és felvételről közvetíti ballagási ünnepségét, melynek helyszíne a Krisztus király templom udvara. A felvétel az iskola Facebook-oldalán tekinthető meg.

A Berde Áron Közgazdasági és Közigazgatási Szakközépiskola vasárnap déli 12-kor, ugyancsak a Krisztus király templom udvarán tartja meg ünnepélyét, melyre minden diák négy meghívottját hozhatja el. Két osztály 49 tanulója végezte el idén a szaklíceumot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások