Felhívás!

Röviden

Forgalmi bűncselekmények

Ittas sofőrt igazoltattak május 28-án este az egyenruhások a megyeszékhelyi Oltmező úton. Igazoltatása közben fújta a szeszgőzt, erre megszondázták, és leheletében 0,92 mg légalkoholt mutatott ki a szonda. Bekísérték vérvételre, és bűnvádi eljárást indítanak ellene ittas vezetésért.

Aznap délután a baróti közlekedésiek azonosítottak Bibarcfalva területén egy illegális szférában furikázót. A 37 éves férfi érvényes hajtási nélkül vezetett egy forgalomba be nem írt személygépkocsit, így több bűncselekményt is elkövetett.

 

Tolvajt fogtak

Hivatalból indítottak eljárást a vargyasi rendőrök egy 45 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint május 10-én a Vargyasi-szorosban kővel betörte egy személygépkocsi ablakát, és pénzt vitt el az autóban talált pénztárcából.

 

Diákok figyelmébe!

A kézdivásárhelyi RO-D Transport szállítási vállalat közleményben közölte, hogy június 8-tól újraindítja az iskolás buszjáratait (indulási és visszaindulási órák: 7 és 13). A diákokat arra kérik, hogy a június 4-én, csütörtökön 14 óráig igényeljék a bérleteket a cég székhelyén (Kézdivásárhely, Állomos u. 89 – a város szentkatolnai kijáratánál, a vasúton túl).

 

Tűzoltóegység és rohammentő-szolgálat

Ma adják és helyezik üzembe a baróti tűzoltóegység épületét, két tűzoltóautó és egy SMURD rohammentő kezd teljes kapacitással, 24 órás szolgálatot Erdővidéken, tudatta közleményben a megyei önkormányzat.

 

Megszűnik a gyógyszerek házhoz szállítása

Június 1-től megszűnik a szentgyörgyi önkormányzat által biztosított, a receptre felírt gyógyszerek kiváltására és haza szállítására vonatkozó szolgáltatás a megyeszékhelyen. A szolgáltatás március 23-tól indult és közel 160 esetben juttattak el gyógyszereket a 65 éven felüli időseknek Sepsiszentgyörgyön. A gyógyszereket az iskolai rendelőkben dolgozó négy fogorvos váltotta ki és vitte házhoz. Az iskolai fogorvosok több mint 370 telefonbeszélgetést bonyolítottak le.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata köszöni az iskolai fogorvosoknak, hogy időt és energiát nem sajnálva nagy szerepet vállaltak az idősek megsegítésében.

 

Vadászmúzeum

A Vadon Egyesület tájékoztat, hogy mától újra látogatható a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény, keddtől-szombatig 10-17, vasárnap 10-14 óra között. Hétfőn zárva tart. A belépő 10 (nyugdíjasoknak, tanulóknak és egyetemistáknak 5) lej.

 

Hétfői koronavírus-leltár

Az Országos Közegészségügyi Intézet jelentése szerint Kovászna megyében 230 az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma, tájékoztatott a prefektúra. A járvány kezdete óta 200 személyt minősítettek gyógyultnak megyénkben; 7, koronavírussal fertőzött személy áll kórházi kezelés alatt, az elmúlt 24 órában egy beteget utaltak be kórházi kezelésre, egyetlen személy sem távozott gyógyultan.

A megyében eddig 5208 tesztet végeztek el, 17 személy van intézményes karanténban, őket vizsgálják; további 1090 személy tartózkodik lakhelyi elkülönítésben. Az elmúlt 24 órában 82 személy távozhatott lakhelyi elkülönítésből.

A rendőrség és a csendőrség őrjáratai, szolgálatosai (összesen 96 személy) az elmúlt 24 órában 69 karantén helyszín és 803 személy esetében ellenőrizték a törvények tiszteletben tartásának módját, illetve 14 kereskedelmi társaságnál, vállalkozásnál is.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.