Felhívás!

Bizonytalan a nappali táborok szervezése

Bizonytalan a nappali táborok szervezése Kultúra

Június 12-én ér véget az idei tanév, és bár az oktatás már több mint két hónapja online zajlik, a neheze csak most jön. A legtöbb család nem tudja megoldani a gyermekfelügyeletet a vakáció idejére.

Mint ismeretes, az RMDSZ módosításainak köszönhetően a szülők továbbra is otthon maradhatnak az iskolás gyermekekkel a tanév végéig, azt követően azonban vissza kell térniük dolgozni, így a vakáció ideje alatt sokan nem tudják megoldani a gyermekfelügyeletet. Korábban a játszóházak is a szülők rendelkezésére álltak, de nappali táborokat, gyermekmegőrzőket is működtettek a különböző szervezetek, ahová a gyerekeket vihették a szülők a nagyvakáció alatt. Idén azonban egyelőre nem tudni milyen rendelkezések lesznek, de júniusban még biztosan nem nyithatnak ki a játszóházak, és táborok sem lesznek.

A Labirintus Játszóház tulajdonosa, Claudia Epure elmondta: még nem tudják, kinyithatnak-e, amennyiben június elején igen, akkor is csak kávézóként működhetnek, gyermekfelügyeletet, nappali foglalkozást nem tudnak biztosítani. A Kovászna Megyei Tanulók Palotája is megszervezte minden évben a kéthetes nyári tábort, amelyen több száz kisiskolás vett részt, ebben az évben viszont bizonytalan a tábor szervezése. Kerekes Jenő igazgató elmondta, ha engedik a törvénykezések, mindenképpen megtartják a tábort, hiszen nagyon várják a gyermekek, azok is, akik a foglalkozásaikra járnak, de azok is, akik csak a tábor ideje alatt vesznek részt a tevékenységeken.

A szülők egyelőre nem tudják, mi lesz a megoldás, vannak, akik a nagyszülőkre bízzák a gyermekeiket, mások bébiszittert keresnek erre az időszakra.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások