Felhívás!

Röviden

Érvényesek maradnak

A sepsiszentgyörgyi Helyi Személynyilvántartó Közszolgálat által kiállított dokumentumok érvényessége automatikusan meghosszabbodik a szükségállapot végéig, és a lejárt dokumentumokat is érvényesnek tekintik a hatóságok az ország területén, tudatták közleményben. Ennek értelmében a személyi igazolványok, az ideiglenes személyi igazolványok és a lakóhelyet igazoló okiratok érvényesek Románia területén a szükségállapot idején és annak lejárta után 90 napig. A személyi igazolványok kiállításához szükséges kéréseket kizárólag a szükségállapot lejárta után fogadják, abban az esetben, ha ezek érvényessége lejárt, függetlenül attól, hogy ez a szükségállapot ideje alatt vagy azt megelőzően történt.

 

Rendelőket fertőtlenítenek

Bokor Tibor polgármester kérésére a Heni Vet Kft. a héten lefertőtleníti Kézdivásárhely összes családorvosi rendelőjét. A mostani helyzetben az a legfontosabb, hogy minél kevesebb legyen az esélye annak, hogy valaki nyilvános helyen elkapja a koronavírust, ez az intézkedés is ezt szolgálja – közölte az elöljáró. A fertőtlenítést a lehető leghamarabb elkezdik a cég szakemberei.

 

Részeg fiatal sofőr

Hétfőn 23.30-kor a baróti bekötőúton szeszgőzt árasztó, 24 éves gépkocsivezetőt igazoltattak az egyenruhások. A szonda 0,72 mg légalkoholszintet mért, forgalmi bűncselekménnyel vádolják.

 

Fertőzésmérleg

A prefektúra tegnap délutáni közlése szerint megyénkben április 7-én 55 fertőzött személyt tartottak nyilván, hárommal többet, mint hétfőn. 257 személy van intézményes karanténban, őket tesztelik; 1017 személy számára házi elkülönítés van érvényben. A legutóbbi, vagyis 6-ai jelentés óta megyeszerte 330 személy számára ért véget a lakhelyi elkülönítés az egészségügyi felelősök láttamozásával.

A közlemény beszámolt a rendőrség és csendőrség által teljesített szolgálati megbízatásokról is: 46 gépjárművet és összesen 145 személyt kísértek a megyehatárig, 222 személyt intézményes karanténba helyeztek, 860 személy esetében ellenőrizték a karantén, illetve házi elkülönítés előírásainak betartását, 18 karantén- és egyéni elkülönítési helyszínen végeztek ellenőrzést, 68 különféle vállalkozásnál, kereskedelmi társaságnál ellenőrizték a szükségállapot és a többi, a katonai rendelet érvényességi időszakára előírt szabályok betartását. Az eltelt 24 óra alatt a csendőrök és rendőrök 60 alkalommal bírságoltak, összesen 119.000 lej értékben.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.