Felhívás!

Az iskola újrakezdését várják

Az iskola újrakezdését várják Kovászna megye

A román oktatási minisztérium honlapján is megtalálható módszertan kalendáriuma szerint április elsején véget kellett volna érnie az előkészítő osztályokba való beiratkozás első szakaszának, a tanügyi intézményeknek pedig ki kellett volna függeszteniük a beiratkozottak névsorát és az esetlegesen fennmaradt szabad helyek számát.

Csakhogy, mint megtudtuk, a járványhelyzet itt is közbeszólt. Bán Annamária, a baróti Gaál Mózes Általános Iskola igazgatónője érdeklődésünkre elmondta, az iskolát átiratban értesítették, miszerint a beiratkozás határidejét meghosszabbították egy héttel az iskola újrakezdése utánig, melynek pontos dátumát ugyebár egyelőre még nem lehet tudni. A baróti Gaál Mózes-iskolánál két osztály indítását hagyták jóvá összesen 50 hellyel, és bár a beiratkozási formanyomtatványok online is elérhetőek és kitölthetőek voltak (a megyei tanfelügyelőség honlapjáról is), csak aláírni kellett volna személyesen is megjelenni, egyelőre nem iratkozott be az osztályokba senki – tudtuk meg.

„Jelenleg minden le van állva” – nyugtázta az igazgatónő. Ugyanakkor félbeszakadt az iskolába beíratandó gyermekek pszichoszomatikus felmérése is, ami az iskolai kalendárium helyreállásával egyidejűleg ugyancsak folytatódik – tájékoztatott Vida Enikő iskolapszichológus.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.