Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Húszból 19 nem fertőzött

A Kovászna megyei prefektúra tegnap esti közleménye szerint a megyében 20 személy intézményes karanténban és 783 házi elkülönítésben van. Jó hír, hogy 19 karanténban levő személynek egy tesztje negatívnak bizonyult, egy eredményre még várnak. A fertőzött személyek száma továbbra is változatlan, mind a négy beteget a kolozsvári járványkórházban kezelik. 

Kórházi statisztika

Kedden a kézdivásárhelyi kórház szűrősátorában összesen 99 személyt ellenőriztek le, vagyis ennyien keresték fel a kórházat – tájékoztatott dr. Kelemen András, az intézmény szóvivője. Kifejtette: egyetlen gyanús esetet sem találtak a sátorban tevékenykedő kórházi alkalmazottak. A főorvos elmondta: volt pár türelmetlenkedő ember, akik idegesek lettek azért, hogy nem jutnak be azonnal a kórházba. Kelemen ismét nyomatékosan kéri a lakosság megértését a kényszerintézkedés végett, és arra is ismételten felhívja a figyelmet, hogy a kórházat csak nagyon indokolt esetben keressék fel a kézdiszékiek. 

Az Úzvölgyi mementó nyerte a pályázatot

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete (SZMÚE) 2019-es Voltunk, vagyunk, leszünk című filmpályázatát elbírálta az egyesület által felkért szakmai zsűri: Demián József rendező, operatőr, forgatókönyvíró, Ferencz Csaba újságíró, a Háromszék szerkesztője, Galbács Pál nyugalmazott televíziós szerkesztő, a SZMÚE alelnöke, Kádár Melinda televíziós szerkesztő és Vargyasi Levente operatőr, filmrendező. A pályázatot és a vele járó 500 eurót Kátai Edit és Petke László (Sepsiszentgyörgy) filmje, az Úzvölgyi mementó nyerte. További díjazottak: 2. Ősök hívása – Rózsa Gábor (Magyarország) alkotása (300+100 euró); 3. Magyar harc Erdélyben – Áder Bálint (Magyarország) munkája (200 euró). A zsűri ajánlata alapján az Egyesület a második helyen végzett film díját 300-ról 400 euróra emelte, valamint 100 euró különdíjban részesítette Klárik Loránd Puki bácsi és a Mesekaláka című alkotását. A koronavírus járványra való tekintettel a vetítéssel egybekötött ünnepélyes díjátadást meghatározhatatlan ideig elhalasztották.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük