Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Járványmegelőző intézkedések Baróton is

Pénteken Barót helyi sürgősségi eseteket kezelő bizottsága is ülést tartott, melyen a lakosság biztonsága érdekében több járványmegelőző intézkedést foganatosítottak. Elrendelték a városi könyvtár zárva tartását március 31-ig, továbbá azt, hogy az esketési ceremóniákon maximum 10 személy részvételét engedélyezik, ugyanakkor kihirdették, hogy a baróti városi kórház hétfőtől, március 16-tól nem fogad látogatókat. A kórházba betegkísérőt is csak abban az esetben engednek be, ha a beteg mozgásképtelen, avagy gond számára a közlekedés egyedül. A polgármesteri hivatal fertőtleníti továbbá az alárendeltségébe tartozó Transloc szállítási vállalat autóbuszait, továbbá minden játszóteret és a szeméttároló kukák környékét is.

A kereskedelmi egységeket, pénzügyi intézményeket, egyházakat felszólították, hogy tegyék meg a megfelelő intézkedéseket a vírusfertőzés terjedésének megakadályozása érdekében. Mindezek ellenére szombaton a város nagyobb önkiszolgáló kereskedelmi egységeiben hosszú sorok alakultak ki a pénztárak előtt, szó sem volt arról, hogy a vásárlók távolságot tartanának egymástól – bár ezt folyamatosan az egyik egység hangosbemondója is hirdette – mi több, többen nevetve kommentálták az intézkedéseket, és… tolakodtak. Igaz, bár több kasszagép is rendelkezésre áll, véletlenül se volt kettő nyitva sehol, hogy akadálymentes legyen a kiszolgálás.

Hatalmas sor üzem-anyagért

Minden, nyugalomra intő szó ellenére Baróton úgy tűnik, mégis elharapózott a hisztéria, az emberek, talán a küszöbön álló szükségállapot bevezetésének hírére, eszeveszett felvásárlásba kezdtek. Így történt az üzemanyaggal is. Vasárnap délben Barót egyetlen (Petrom) benzinkútjánál hatalmas, eddig soha nem látott sor alakult ki az üzemanyagért, a sor vége a kúttól több száz méterre, a kórház kapuja előtt volt. Információk szerint a pánikhangulathoz elég volt annyi, hogy valaki elkezdje, hétfőtől nem lesz nyitva a benzinkút, ezért mindenki igyekezett vasárnap megvásárolni a számára szükséges mennyiséget vagy talán még annál is többet. A hírt, hogy a kutat bezárnák, senki sem erősítette meg, az ott dolgozók azt mondták, semmilyen felsőbb értesítést vagy utasítást nem kaptak erre vonatkozóan. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük