Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Új vezetők a HEKE élén

Új vezetők a HEKE élén Kovászna megye

Fontos ügyek kerültek terítékre a háromszéki EKE éves közgyűlésén, melyet csütörtökön tartottak a Tanulók Palotájában. Azért ott, mert nincs saját székháza az egyesületnek, éppen ez lévén az egyik legnagyobb gondja. Ettől függetlenül, a tavalyi év 64 túrájával és az idénre tervezett 81-gyel az Erdélyi Kárpát-egyesület egyik legaktívabb helyi szervezetéről beszélünk.

A HEKE két éve megválasztott elnöke, Kozma Zoltán személyes okokból lemondott, vele együtt az eddigi alelnök, Gáspár László Zsolt is, hogy teljes tisztújítás mehessen végbe, és az újonnan megválasztott vezetőség legalább négy évig háborítatlanul építhesse a szervezetet. Gáspár Lászlót választották meg elnöknek, s mert a teendők bokrosak, három alelnök is munkát vállalt: Varga Sándor-Zsolt, Vidican Ildikó és Moldován Reinitz Erzsébet. Egyúttal új etikai és cenzorbizottságot is választottak. Miután a HEKE előző könyvelője pár hónapja lemondott, a közügyek intézése is egy kicsit megakadt, de a közgyűlésen kinevezték tisztségébe utódját, Simon Szendét.

Hirdetés
Hirdetés

A szokáshoz híven ekkor kellett volna következnie az elmúlt év túrái alapos kibeszélésének, de mivel a koronavírusra való tekintettel le akarták rövidíteni az egy térben tartózkodás idejét, arról döntött a vezetőség, hogy csak a legsikerültebb túrájukról számoljanak be a túravezetők. Köztük például a Gajdó Éva által vezetett farsangi kirándulás a Csere-tetőre (Lisznyó mellett), Kertész Csaba Zoltán kétnapos rádiós túrája a Gutin-hegységbe, a Kisbakancsosok márciusi „bűvös nyolcasa” a város környékén rekordszámú (225) résztvevővel.

A közgyűlésen a székházgondokra nem született megoldás, mivel a város jelenleg nem tud felajánlani egy kis helyiséget sem erre a célra, amely az adminisztráció helyéül, illetve az összejövetelek helyszínéül is szolgálna. A felmerülő költségekre a résztvevők megszavazták az emelt tagdíjat is: az alkalmazottak ezután 6 lej helyett 8-at fizetnek, a nyugdíjasok is 1 lejjel többet (3 helyett 4-et), a gyerme-keknek 18 éves korig viszont ingyenes a tagság, mert a HEKE „családbarát egyesületként” határozza meg magát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük