Felhívás!

RÖVIDEN

Statisztika lapzártakor
Lapzártáig 50 koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, jelentette be a Stratégiai Kommunikációs Csoport, hatot közülük már gyógyultnak nyilvánítottak, és kiengedtek a kórházból. Lapzártáig Romániában 13.646 elkülönített személyről tudtunk, 1556 volt intézményes karanténban. A prefektúra tegnapi közleményében megerősítette, hogy a kovásznai fertőzött nőt elszállították a kolozsvári járványkórházba, tegnap 17 órakor 4 személy volt a megyénkben intézményes karanténban, további 83 személy elkülönítve. A járványügyi ankét következtében a szakemberek a fertőzött nő 3 kontaktszemélyétől vettek mintákat, ezeket elküldték a brassói járványkórházba elemzés céljából. 

Egyházi tájékoztató
A szentivánlaborfalvi, kézdivásárhelyi, sepsiszentkirályi, botfalusi unitárius egyházközségek híveinek figyelmébe: a koronavírus-járvány tárgyában kiadott főhatósági közlemény és az illetékes állami hatóságok kötelező rendelkezéseinek értelmében az istentiszteleti és egyházi-közösségi alkalmakat a járvány idejére felfüggesztjük – közölte Buzogány-Csoma István unitárius lelkész, egyházköri közügyigazgató. 

Munkálatok előtt Kovászna
Tegnap sajtótájékoztatón írta alá a kivitelezési szerződést Gyerő József polgármester azzal a közbeszerzést megnyerő, Băile Căciulata-i cég képviseletével, amely 11 utca feljavítását fogja elvégezni. Mint már megírtuk, Kovászna város önkormányzata a Regionális Operatív Program 7.1-es tengelyén kiírt pályázaton nyert finanszírozást 11 utca felújítására (aszfaltozás, víz- és szennyvízhálózat, esővíz-elvezetés). A tervek szerint áprilisban már meg is kezdik a munkálatot. 

Felhívás
Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és a Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság felhívja mindazoknak a figyelmét, akik március 15-én jelen szeretnének lenni az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékére állított emlékművek koszorúzásakor, hogy a koronavírus (COVID-19) terjedésének megakadályozása érdekében tartsák be a megelőzési intézkedéseket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.