Felhívás!

RÖVIDEN

A rendőrség jelenti
Hétfőn Árapatakon két, Vâlcea megyében eltűntnek nyilvánított kiskorú lányt azonosítottak az egyenruhások, az egyik 12, a másik 14 éves. Azt mondták a rendőröknek, hogy önként távoztak otthonukból, és nem szenvedtek bántalmazást. Újabb ittas vezetőt igazoltattak a közlekedésiek, ezúttal hétfőn délután Gidófalván. Eljárás indul ellene. 

Megvilágosodó piactér
A sepsiszentgyörgyi Tega Rt. közölte, hogy a hatáskörébe tartozó zöldségpiacon LED típusú világítótesteket szereltek fel, így jelentősen javult a kültéri, beltéri közvilágítás. Tavaly a piaccsarnok tetőzetét is javították, korszerűsítették. 

Középiskolások közvitája
Idén a március 6-8-i időszakban kerül sor a Covalact Saint George City of Debate elnevezésű országos rendezvényre, amely a romániai középiskolások legjelentősebb akadémiai eszmecseréje, közvita-vetélkedője. Az idei lesz a 14-ik kiírás. A benevezések lezárultak, a résztvevők listájának véglegesítése folyamatban van. Tíz csapat kiemelten (Wild Card, zöld kártya) indulhat, 60 csapatot az Open (nyílt) kategóriában fogadnak el. A benevezőket arra kérik, január 29-ig utalják át a részvételi költségeiknek legalább 50 százalékát, ellenkező esetben a mulasztás kizárással járhat, az érintett csapat helyére más kerül a várakozólistáról. A benevezés elfogadása és a várakozólista állása a cityofdebate.ro internetes honlapon tanulmányozható. 

Heti sürgősségek
A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban a január 20. és 27. közötti időszakban 777 esetet láttak el, közülük 202 alkalommal a beutalás mellett döntöttek. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 51 szív- és érrendszeri, 61 ideggyógyászati, 256 belgyógyászati, 179 gyerekgyógyászati, 47 nőgyógyászati, 32 pszichiátriai és 87 ortopédiai sürgősség, illetve 64 sürgősségi sebészeti beavatkozás. 21 szülést bonyolítottak le, 12 lány, illetve 9 fiú jött a világra. A vizsgált időszakban közúti balesetben szerzett sérülésekkel 6 személyt fogadtak az intézmény sürgősségi osztályán.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.