Hirdetés
Hirdetés

Csongrád az SZNT mellett

Csongrád az SZNT mellett Kovászna megye

A Csongrád megyei közgyűlés is csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezéséhez. Magyar Anna, a brüsszeli Régiók Európai Bizottságának alelnöke, aki több alkalommal is megfordult Sepsiszentgyörgyön, a Csongrád megyei közgyűlés legutóbbi ülésén az SZNT törekvésének támogatására szólította fel a képviselőket.

Az alelnök ráirányította a figyelmet, hogy a határon túli szervezet által útjára indított polgári kezdeményezés a közvetlen demokrácia eszközével élve kívánja elérni, hogy Európán belül Nemzeti Régiók jöhessenek létre.

Hirdetés
Hirdetés

– Azonos kultúrájú, identitású népcsoportok a földrész számos országában élnek, nekik teremtene lehetőséget érdekeik érvényesítésére a Nemzeti Régió. A kezdeményezést hatévi pereskedés után fogadta be az Európai Bizottság. Ahhoz, hogy valóra váljon az elképzelés, Európa hét államából összesen egymillió uniós polgár aláírására van szükség – mondta az alelnök, aki arra kérte a képviselőket, politikai hovatartozástól függetlenül írják alá maguk is a nyilatkozatot, és aláírásgyűjtéssel is segítsék sikerre a Nemzeti Régiók alakításának lehetőségét.
A Nemzeti Régiók alakítását elektronikus úton a www.nemzetiregiok.eu oldalon lehet támogatni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük