Felhívás!

Röviden

Erősdben ittasan

Január 19-én, vasárnap éjfél után fél kettő körül az előpataki rendőrségi őrjárat Erősd falu területén ellenőrzés céljával állított egy személyautót. Az igazoltatásnál a gépkocsit vezető 32 éves férfi italbűzt árasztott, emiatt szondáztatásra kötelezték, ami 0,60 ezrelékes légalkoholszintet mutatott, ami magas érték. A férfit laboratóriumi vérvizsgálatra kísérték. A rendőrség szeszes italok hatása alatt történő közúti autóvezetés címén készíti elő a büntetőjogi eljárást. (bl) 

Szekéren a szajré

Január 19-én, éjfél előtt nem sokkal a sepsiszentgyörgyi Jókai Mór utcában a helyi rendőrség autós őrjárata fény- és hangjelekkel szólított megállásra egy lóvontatású szekeret. A fogatos azonban semmibe vette a jeleket, továbbhajtott. A József Attila utcában sikerült megállítani a szekeret, amelyen jelentős mennyiségű rakomány volt. Hamar kiderült, hogy az 56 éves férfi és 17 éves fiú lopott holmikat szállított. A nyomozás során kiderült, hogy a két büntetett előéletű személy az igazoltatás előtti órákban kifosztott egy kilyéni gazdaságot. Átmásztak a kerítésen, és egy telekről elloptak több bála szénát, egy háztartási gázpalackot, 5 tyúkot és 4 birkát (ezeket ott helyben leölték, azután rakták a szekérre). A két tolvaj által okozott kár körülbelül 2750 lej. A rendőrség minősített lopás címén indít bűnvádi eljárást a két elkövetővel szemben. (bl) 

Agyonverte a kutyát

Az előpataki rendőrséget vasárnap délelőtt értesítette egy 23 éves helybeli lakos, hogy a kutyáját megölték. A helyszínelés során kiderült, hogy a tettes egy 30 éves, büntetett előéletű férfi, aki szó szerint agyonverte az ebet, a fejét ütötte egy kemény tárggyal. Bűnvádi eljárásra számíthat. Amikor nem önvédelemről, illetve valakinek a védelmezéséről van szó, az ilyen cselekmény börtönbüntetéssel is járhat. (bl) 

Hajléktalant mentettek

Az elmúlt napokban a megyei rendőrség autós őrjárata Szentivánlaborfalván hajléktalan férfit azonosított. Egy országos hatósági rendelet előírásainak értelmében a 42 éves férfit a sepsiszentgyörgyi hajléktalanszállóra szállították. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.