Felhívás!

Öt év után ismét égnek

Öt év után ismét égnek Kovászna megye

Öt év szünet után, egy héten belül két szemeteskuka is kiégett Kézdivásárhelyen. A legutóbbi eset egy súlyos biztonsági hibára is rávilágított.

Szombaton éjjel lángra lobbant egy szemeteskuka a Stadion negyedben, a Nicolae Bălcescu utcában levő tömbházak mögött. Az esetet az ott lakók vették észre, gépkocsiba járó tűzoltópalackkal oltották a kukát, de a tűzoltóság is a helyszínre érkezett. A nagy jármű megérkezése egy súlyos gondra világított rá: az autó a parkoló gépkocsik és a szűkre tervezett betérő miatt nem tudott a tömbházak által közrezárt térre bekanyarodni, így nagy távon kellett tömlőt kibontani, hogy az egykori hőközpont épülete melletti tárolót oltani tudják.

„Tegnap reggel a kuka még ott volt, azért nem szállították el, hogy a rendőrök is meg tudják nézni, az ilyen eseteket ugyanis jelenteni szokták” – tudtuk meg Zonda Balázs igazgatótól. A hulladékgazdálkodási vállalat vezetője szerint idén ez a második kuka, ami kiég, pár napja egy másik is meggyulladt. Az igazgató ezúton is felhívja a lakosság figyelmét, hogy égő cigarettacsikket vagy kályhából származó parazsat ne tegyenek a kukába, mert a műanyag edények hamar lángra lobbannak, és ez sok pénzükbe is kerül, ugyanis egy tároló közel 900 lejbe kerül.

Úgy tűnik, hogy a kuka mellé kitett karácsonyfákról terjedt át a tűz az edényre, azok pedig vélhetően egy figyelmetlenül eldobott cigarettacsikktől lobbanhattak lángra. Terepszemlénk során többen felhívták a figyelmet: éjjel is látnak kukázókat, akik lámpafénynél turkálnak a szemetesekben. A lakók azt is nehezményezték, hogy a helyet egyetlen szűk bejáraton lehet megközelíteni, így komolyabb baj esetén tragédia is történhet

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások