Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

RÖVIDEN

Mozgásban a lánglovagok
Tegnap nem unatkoztak a katonai tűzoltók, két helyszínre is riasztották őket. Reggel kilenckor már a szentgyörgyi Oltmező utcában oltottak egy raktárban, ahol 30 négyzetméteren égtek matricák. Valamivel később a bodzafordulói kollégáik száguldottak két autóval egy helyszínre, egy panzió felgyúlt konyháját vízzel és habbal oltani (képünk). Itt 70 négyzetméteren égett le egy külső fal és annak teteje, egyórai munkával oltották el a tüzet. Mindkét helyszínen feltételezhetően rövidzárlat okozta a tüzet, csak anyagi kár keletkezett, emberéletben nem esett kár.

Könnyű baleset
Szerdán délben Szárazpatakra riasztották a közlekedésieket, mert egy Csík felől érkező haszonjármű 25 éves vezetője nem tudta bevenni a kanyart, átsodródott a másik sávba, és frontálisan ütközött egy traktorral. A balesetben a traktorista sérült meg. 

Részeget fogtak
Kedden este hat körül a kézdivásárhelyi Dózsa György utcában igazoltattak egy 52 éves sofőrt, akinek légalkoholszintje 0,96 mg-os volt, forgalmi bűncselekménnyel vádolják meg. 

Áramot lopott, kétszer is
Kedden délután az áramszolgáltató szakemberei a rendőrökkel közösen szálltak ki egy tömbházhoz, ahol egy büntetett előéletű férfi letépte a villanyóra ólomzárát, és rácsatlakozott a hálózatra (mivel őt korábban adóssága miatt levágták). Egy nap sem múlt el, az akciót meg kellett ismételniük, mert ugyanaz az elkövető ismét csatlakozott, ezúttal az elosztótáblához. Eljárás indult ellene. 

Adókedvezmények
9 százalékos kedvezményben részesülnek azok a sepsiszentgyörgyi adófizetők, akik 2020. március 31-ig előzetesen kifizetik az egész évi épület, terület és a szállítóeszközök utáni adójukat, közölte az önkormányzat. Sepsiszentgyörgyön 2020-ban a természetes személyek számára az épület- és területadó a törvény által megengedett leg­alsó határon, míg a járműadó a megengedett határon van meghatározva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük