Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Adventi hangolódás Bodokon

Szívet melengető zenés-verses összeállítással varázsoltak mosolyt az arcokra és örömet a szívekbe a Sepsibodoki Református Egyház ifjúsági csoportjának tagjai. A Vele szeretnék találkozni című, Ady Endre istenes verseiből álló adventi műsor nagy sikernek örvendett a bodoki református gyülekezeti teremben. Az előadást megelőzően Roth Levente lelkipásztor igét olvasott, majd a gyerekeket felkészítő Kozma Csaba helyi magyartanár ismertette röviden a költő életének és munkásságának legmeghatározóbb pilléreit. Az esemény igazi adventi hangulatban zajlott, amit nemcsak a diákok szereplése, hanem a zaláni református nőszövetség tagjai által a helyieknek átadott gyertya fénye is besugárzott.
Tegnap az iskola diákjainak karácsonyi műsorát lehetett megtekinteni, ezt követően pedig a település központjában felállított karácsonyfánál vehették át a kicsik a bodoki önkormányzat és a helyi vállalkozók által összeállított ajándékcsomagokat. A karácsonyi ünnepvárás szenteste 17 órától a templomban folytatódik a vallásórás gyerekek karácsonyi előadásával. (Deák Mária)


93 ezer lejnyi bírság 10 nap alatt

Mintegy tíz nap telt el a sertéspestis miatti fokozott ellenőrzések megkezdése óta, és máris 93 ezer lejre bírságoltak az állategészségügyi ellenőrök. Dr. Sikó-Barabási Sándor arról tájékoztatott, hogy az említett időszakban 150 járművet kontrolláltak, és ezekből 11-nél jelentős szabálytalanságokat találtak, összesen 21,8 ezer lejnyi bírsággal sújtották a renitenseket. Továbbá sikerült megakadályozniuk, hogy sertéspestissel fertőzött térségből megyénkbe bejusson 600 disznó. Az élelmiszerbiztonsági ellenőrzések során is számos kirívó szabálysértésre bukkantak, a 12 bírság értéke 71,2 ezer lejre rúgott, 40 kilogramm élelmiszert el is koboztak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük