Felhívás!

Röviden

Három tűz 2 nap alatt

November 23–24-én a háromszéki tűzoltók 3 alkalommal harcoltak a vörös kakassal. A kézdivásárhelyi lánglovagok Szentkatolnán két alkalommal is közbeléptek, az elsőnél a száraz avar gyulladt ki feltehetőleg a felügyelet nélkül hagyott, helytelenül használt nyílt lángok miatt. Itt körülbelül 5 hektár terület égett, mire sikerült megfékezni a tűzvészt. Továbbá egy lakóház tetőszerkezete is kigyulladt körülbelül 70 négyzetméteren, feltehetőleg egy, a gyúlékony anyagokhoz túl közel lévő, rosszul szigetelt kémény miatt. De a gyermekek tűzzel való játéka is majdnem tragédiába fulladt Felsőrákoson, ahol egy háztartás raktárhelyisége borult lángokba: szerencsére végül csak anyagi károk keletkeztek. 

Juhászra támadt a medve

Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője arról tájékoztatta a sajtót, hogy vasárnap, Papolc–Csomakőrös térségben emberre támadt egy medve. Mint kiderült, az áldozat egy pásztor volt, aki fejsérüléseket szenvedett, és eszméleténél volt, amikor az életmentők a megyei sürgősségi kórházba szállították. 

Rovarirtó cégeket ellenőriznek

A temesvári tragédia tükrében Háromszéken is több illetékes hatóság közösen ellenőrzi a rovarirtással foglalkozó cégeket – tájékoztatott dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos. Ma rajtol a terepen zajló kontrollsorozat, illetve tegnap rendkívüli gyűlésen egyeztetett a Kovászna megyei állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóság, a megyei közegészségügyi igazgatóság, illetve a megyei rendőrség vezetősége. Dr. Sikó lapunk érdeklődésére elmondta, megyénkben 13 rovar-, patkányirtással, fertőtlenítéssel foglalkozó cég működik 15 munkaponttal, ezeket veszik górcső alá az illetékesek. – Ellenőrzések eddig is voltak az említett cégeknél, és az évek során nem tapasztaltunk kirívó rendellenességeket. A mai ellenőrzések alatt újra megvizsgáljuk, hogy milyen körülmények között tárolják a vegyszereket, kik dolgoznak a vegyszerekkel, végeztek-e erre specifikus kurzusokat, megfelelő-e a felkészültségük, milyen szereket használnak – magyarázta dr. Sikó.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.