Hirdetés
Hirdetés

Mederszabályozás Bodokon

Mederszabályozás Bodokon Kovászna megye

Ilyen volt – ilyen lett, akár reklámnak is lehetne használni a sepsibodoki Vásárpataknál augusztusban és a napokban készült fotókat. A nyáron még semmihez sem hasonlított, mára elkészült a híd, és használni lehet a mellé épített utat.

Hirdetés
Hirdetés

A Belső utcának nevezett részről eddig csak a patak medrében lehetett kijárni. A mostani szabályozással egy szűk, egyszerre csak egy irányban járható, de mégiscsak normális útnak nevezhető szakaszt építettek a patak partjára, amely „külön bejáratú” híddal indul a főútról. Egyelőre aszfalt nincs, ami Bodokon feltűnésszámba megy, de ennek jó oka van.


– Aszfaltot csak jövőre tervezünk önteni, mert úgy ledöngölni nem lehet a töltést, hogy az még ne helyezkedjék néhány hónapig, s az tönkretenné az útburkolatot. Ha megkapta végső pozícióját, majd leaszfaltozzuk – mondta el megkeresésünkre Fodor István polgármester.

Az egyszerűnek nem nevezhető, már sok éve tervezett munkálatokat a sepsiszentgyörgyi Baumeister cég végezte el. A patakot befogták egy csőbe, hogy ne zavarja a munkát. Az 1,3 millió lej értékű, a helyi beruházások országos programjából (PNDL) finanszírozott projektet három hónap alatt végezte el a kivitelező.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük