Felhívás!

Röviden

Pénzhiány a kórházaknál

Rosu Mátyás, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatója az egyik utóbbi sajtónyilatkozatában rámutatott, országos jelenség az egészségügyi intézmények alulfinanszírozása, pénzhiánya, és az áldatlan helyzet megoldásához, javításához bukaresti politikai akaratra is szükség van. A radiológus főorvos elmagyarázta, a finanszírozás alapját az egészségbiztosítási pénztárral kötött évi szerződések képezik, de az innen érkező pénzalapok nem elegendőek mindenre. Mivelhogy idén január 1-jétől az egészségügyben is emelkedtek a bérek, a költségvetésből kevesebb jutott fejlesztésekre, orvosi berendezésekre, gyógyszerekre stb. – mondotta a főorvos, és kiemelte, hogy a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórháznak kitűnőek a kapcsolatai a Kovászna Megyei Tanáccsal, amely az első félévben körülbelül 1,5 millió lejjel támogatta a kórházat. (bl) 

Kislányt gázoltak el

November 12-én, kedden a 121A jelzésű megyei út nagyborosnyói részén közlekedési baleset történt. Egy 5 éves kislány át akart menni az út egyik oldaláról a másikra, nem nézett körül, és egy akkor érkező személyautó elgázolta, pontosabban elsodorta. A kislány könnyebb sérüléseket szenvedett. A 64 éves autóvezető nem volt szeszes italok hatása alatt. Gondatlanságból okozott testi sértés címén indult büntetőjogi kivizsgálás. A baleset helyszínén nem volt gyalogátkelőhely, de ez önmagában nem mindig jelent teljesen felmentő körülményt a gépjárművezetőknek. (bl) 

Alkoholgőzzel vezetett

A kézdialmási rendőrség őrjárata kedden a 114-es megyei út székelyszentléleki szakaszán állított meg egy személygépkocsit, amely furcsa „kilengésekkel” haladt. A rendőrök szerint az autóvezető alkoholbűzt árasztott, emiatt „szondáztatták”. A levegős alkoholteszt 0,92 ezrelékes koncentrációt mutatott, emiatt az 50 éves férfit bekísérték laboratóriumi vérvizsgálatra, annak az eredménye alapján történik a közlekedési törvénysértés jogi besorolása. Szeszes italok hatása alatt történő közúti gépjárművezetés címén indulhat büntetőjogi eljárás ellene. (bl)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.