Felhívás!

Játékosan tanulni

Városismereti munkafüzetet készített a Turulmadár Ifjúsági Iroda 10–12 éves diákoknak. A kiadvány játékosan, feladatokkal kiegészülve, rövid ismeretterjesztő leírásokkal mutatja be a megyeszékhely épített örökségét.

A háromszáz példányszámban megjelent, színes képekkel, rajzokkal és érdekes feladatokkal ellátott munkafüzet 19 sepsiszentgyörgyi épületet, teret, szobrot mutat be a diákoknak – tájékoztattak a kiadvány szerkesztői, rajzolói. A munkafüzet lefedi a városközpontot és a fontosabb óvárosi utcákat, a cél pedig az volt, hogy a kisdiákok játékosan ismerkedjenek meg a várossal, annak olyan oldalát is megismerjék, amelyről eddig keveset tudtak.

Szőcs Borbála, a füzet szerkesztője elmondta: számukra is kihívás volt egy-egy épület történetének a feltérképezése, ebben nagy segítséget kaptak József Álmos helytörténésztől. Azt szeretnék, ha a sepsiszentgyörgyi diákok észrevennék az őket körülvevő épületeket, utcákat, és megismernék azok múltját, történetét. Ugyanakkor segítség a pedagógusok számára is, hiszen amikor a diákokkal sétálnak a parkban, megnézhetik a különböző emlékműveket, épületeket, majd közösen oldhatják meg a feladványokat.

Dávid-Kátai Eszter, a munkafüzet grafikai arculatának tervezője elmondta: archív és új fényképek segítségével rajzolta meg a város arculatát, de úgy szerkesztették a füzetet, hogy bizonyos rajzokat a tanulóknak kell kiegészíteni, folytatni vagy berajzolni.

Oláh Kata szerkesztő a kiadvány létrejöttéről beszélt, mint mondta, a Román Kulturális Alapnál pályáztak sikerrel, így nyomtattak ki 300 munkafüzetet, melyek román nyelvű fordítása is folyamatban van. Első körben a Székely Mikó Kollégium és a Református Kollégium 3–4. osztályosai kapják meg ingyen ezeket a munkafüzeteket, de szeretnék, ha más gyerekekhez, a város többi iskolájába is jutna majd. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.