Felhívás!

Röviden

Mozgóközpontot létesítenek

Alkotó kedvű fiataloknak szól az a kezdeményezés, melyet a Com’on Sepsi pályázat révén valósítanak meg sepsiszentgyörgyi diákok CuccMucc Ifjúsági Művészeti Mozgóközpont néven. A CuccMucc Ifjúsági Művészeti Mozgóközpont küldetése, hogy megfelelő teret biztosítson a város fiataljainak a művészi kibontakozásra, hogy a diákság bebizonyíthassa teremtő erejét Sepsiszentgyörgy lakossága számára. Szabó Kádár Henrietta, az egyik kezdeményező elmondta: legfőbb cél, hogy felébresszék a fiatalokban az alkotás eufóriáját, majd hosszútávon támogassák azokat, akik valamilyen művészeti ágban alkotnak. A diákok úgy érzik, jelenleg nincs egy olyan tér Sepsiszentgyörgyön, ahol bemutatkozhatnak a kezdő művészek, ezért találták ki a mozgóközpontot. Ahogy a neve is mutatja, maga a központ mindig más helyszínen lesz – tereken, kávézókban – nem akarnak egy állandó irodát kialakítani. A CuccMucc Ifjúsági Művészeti Mozgóközpont nyitórendezvényére ma kerül sor Sepsiszentgyörgy főterén, a kőszínpadon. Az első fellépő a helyi Snaps Vocal Band lesz. 

Felkészítő a drámaosztályba

Ősztől új drámaosztály indul a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceumban. A felvételire ingyenes felkészítőket tartanak a mostani nyolcadik osztályosok számára az iskola szaktanárai. Az első felkészítőre október 19-én 16 órakor a Plugor Sándor Művészeti Líceum Visky Árpád-drámatermében kerül sor. Érdeklődni a 0740.578.725-ös telefonszámon lehet. 

Dolgozni akaró fiataloknak

A Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási hivatal október 18-án, pénteken 10 és 12 óra között a Park Hotelben állásbörzét szervez az elhelyezkedni kívánó pályakezdőknek. Szerdáig 18 cég jelezte részvételét, ők összesen 155 munkahelyet kínálnak, ebből 19-et szakképzetlen munkásoknak, 115-öt szakmával rendelkezőknek, illetve 15-öt középfokú, 6-ot felsőfokú végzettségűeknek a fafeldolgozás, termelés, kereskedelem területén, továbbá az építő-, élelmiszer- és textiliparban.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.