Felhívás!

Röviden

Lebukott a betörő

Elkapták a sepsiszentgyörgyi Mimy Zup élelmiszerüzletbe betörő férfit. Mint arról lapunk már korábban részletesen beszámolt, másodszor is feltörték a város kellős központjában található boltot. A megyei rendőrség tegnap sajtóközleményben közölte, hogy elkapták a 600 doboz cigarettát és 2 üveg szeszes italt meglovasító betörőt. Lapunk azt is megtudta, hogy a 34 éves férfit már az első betörés után bekerült a nyomozók gyanúsítottai körébe, és a szeptember 17-ről 18-ra virradóra, 2 óra 20 perckor elkövetett rablást követően – a bürokratikus eljárások, engedélyek megszerzése után azonnal – házkutatást tartottak nála, így számos bizonyíték került a rendőrök birtokába. A kihallgatás során a vádlott beismerte tettét, így 24 órára őrizetbe vették, és tegnap javasolták az előzetes letartóztatását is. 

Elöljárók Zabolán

Fejér Levente, Zabola polgármestere meghívására szerdán tartották a kézdi- és orbaiszéki polgármesterek soros találkozóját. A házigazda köszöntője után Henning László, a megyei tanács alelnöke pályázással, elszámolással kapcsolatos tudnivalókar osztott meg a jelenlévőkkel, míg Fejér László-Ödön szenátor az aktuális belpolitikai helyzetet ismertette. A hozzászólók közül Gyerő József kovásznai polgármester azt szorgalmazta, hogy jövőtől a kisvárosoknak is tegyék lehetővé a megyei tanács pályázatain való részvételt, míg Daragus Attila torjai elöljáró ismételten a medvék elszaporodása jelentette, sürgősen orvosolandó gondra hívta fel az illetékesek figyelmét. 

Szombaton avatják Dávid Ferenc szobrát

A Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata közösen avatja fel Dávid Ferenc egészalakos kültéri szobrát Sepsiszentgyörgyön, szeptember 21-én, szombaton. Az esemény istentisztelettel kezdődik 12 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban, ezt követi a szoboravatás. Az egész alakos Dávid Ferenc-szobor az Erzsébet parkban fog állni, a Szent József-templom és a Ferencz József Kórház közötti részen. A szoboravatáson részt vesz Bálint-Benczédi Ferenc unitárius püspök.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.