Felhívás!

RÖVIDEN

Tudományos workshop

Pénteken, március 24-én 17 órától a kézdivásárhelyi Kosztándi Galériába várják a technikai újdonságok iránt érdeklődő fiatalokat (és nemcsak), akik szívesen megismerkednének testközelből többek között 3D-nyomtatóval, levegő-meghajtású kisautóval, CNC-vel. A workshopon Budai István, Márton Péter és Gãncean Ioan Maxim tart bemutatót, szervező: Paizs Andrea. (Részletek holnapi lapszámunkban.)

Baleset az Ojtozi-szorosban

Tegnap reggel, kevéssel 8 óra után a 11-es országúton, az Ojtozi-szorosban történt közúti baleset. A helyszíni vizsgálatok során kiderült, hogy a balesetben keveredett járművek egyik sofőrje, egy 70 éves férfi (aki éppen Onyest irányából tartott Kézdivásárhely felé) az útviszonyokhoz képest túlzott sebesség miatt elvesztette uralmát a járgánya fölött, az ellenkező sávra sodródott, ahol frontálisan ütközött egy másik autóval. A balesetben egy személy súlyosan, négy pedig könnyen sérült.

Rendőrségi nyílt kapuk

Idén is nyílt nappal ünnepli születésnapját a háromszéki rendőrség. A ma 10 órától rajtoló rendezvénysorozaton többek között taktikai és kutyaidomítási show-t is mutatnak be az egyenruhások. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a sepsiszentgyörgyi Grigore Bălan sugárúton lévő székhelyükön (csendőrlaktanya). Az akció 12 óráig tart.

Kálvin nyomában

A reformáció 500. évfordulójához kötődve a sepsiszentgyörgyi belvárosi református egyházközség az egyházmegye elsőéves konfirmandusai számára hirdet vetélkedőt Kálvin János nyomában címmel (témával). Két–három fős csoportok jelentkezését várják április 15-ig az egyházközség irodájában (tel.: 0367 409 410), ahol további információkat is lehet kérni, vagy Kinda Eleonóra vallástanárnőnél a Székely Mikó Kollégiumban, akinél a vetélkedőre kért anyag is megtalálható.

Sebességmérés

Ma a 121-es megyei úton Zabolán, Szentkatolnán és Gelencén, a 11-es országúton Kökösben, Maksán, Nyujtódon, Bereckben és Ojtozban, a 12-s országúton Oltszemen, Mikóújfaluban, Kilyénben és Bükszádon, valamint Kovásznán és Sepsiszentgyörgyön folyik sebességellenőrzés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.