Felhívás!

Ma kezdődik a GastroPan

Ma kezdődik a GastroPan Kovászna megye

A nagyszebeni Redal Expo kiállítási központban ma kezdődik meg a pék- és cukrászipari dolgozók által jegyzett egyik legrangosabb esemény, a GastroPan-kiállítás, immár kilencedik alkalommal. Az utóbbi években az esemény egyetlen állandó háromszéki résztvevője – mi több, egyik biztos nyertese – a Diószegi pékség.

Idén a kiállításon ugyan nem vesznek részt, mert időhiányban szenvednek, de négy kategóriában beneveznek a versenyekre, mondta a cégtulajdonos Diószegi László. A legjobb ipari kenyér címért a hagyományos házi pityókás kenyérrel és a hagyományos, pityókás barna kenyérrel indulnak, a kézműves kenyerek között a rozskenyérrel és a 48 órás kovászolással készített kenyérrel méretkeznek meg.

Azt, hogy a csokoládé díszmunkák versenyébe mivel neveznek be, egyelőre nem  árulta el a sajtónak a pékmester, de biztosított, idén is remekmű kerül ki Farkas Ferenc cukrász keze alól, melyen már több hete dolgozik, és azt rendkívüli óvatossággal szállítják a helyszínre, majd ott állítják össze. A legjobb péksütemény címet is megpályázzák két, reggelire fogyasztható gasztrokölteménnyel, az egyik egy túrós–kapros készítmény, a másik összetétele még vita tárgyát képezi.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.