Felhívás!

Halálra ítélve?

Halálra ítélve? Kovászna megye

A baróti polgármesteri hivatal nemrég felhívással fordult a kutyabarátokhoz: ha tehetik, fogadják örökbe a városi menhelyen elhelyezett jószágokat, hiszen pénteken, március 24-én megürítik a ketreceket. Ez azt jelenti, hogy elaltatják őket, hiszen kell a hely más kóbor ebeknek.

Vajda Lászlótól, a hivatal illetékes munkatársától megtudtuk, tíz kutyáról van szó, melyek örökbevételét legkésőbb pénteken 10 óráig lehet igényelni, akár a hivatalnál, akár nála személyesen, még a délutáni órákban is.

– Nagyon bízom abban, hogy most is kerülnek örökbefogadók. Decemberben például a tizennégy kutyából egyet sem kellett elaltassunk, mind elvitték őket – fogalmazott.

Mint említette, a szabály szerint a város területén befogott gazdátlan kutyát hét napig kiválthatja tulajdonosa, természetesen, ha igazolni tudja könyvvel, hogy saját kutyájáról van szó. Ellenkező esetben ivartalanítják az állatot, megkapja a szükséges állatorvosi kezelést, mikrochippel látják el, majd tizennégy napig tartják a menhelyen. Ha ezalatt nincs, aki örökbe vegye, elaltatják. A baróti kutyamenhely tizenhat férőhelyes, de a kóbor kutyákra még mindig sokan panaszkodnak a városban, számuk mintha ismét szaporodóban lenne.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. március 23., 5:04
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hogy van ez ? A gazdaja ,ha bizonyitani tudja ,hogy az ove csak ugy valthatja(penzert?) ki a kutyat,viszont a miccs sutok peldaul ingyen elvihetik. Akik az ilyen szabalyokat kitalaljak,azokat kellene ivartalanitani es elaltatni. MOCSKOS ALSZENT GYILKOSOK!

  • User
   Dátum: 2017. március 23., 9:59
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Kivalthatja az igazolo aktakkal a kutyust-itt szo sincs arrol,hogy fizetnie kellene.Nem tudom mit ertett az elozo hozzaszolo?De ha penzt kellene fizessen is gondolom egy allatszereto gazdinak ez nem okozhat gondot,hiszen megtalalja epsegbe elveszettnek hit kedvencet amit meg esetleg napokig el is lattak elelemmel a menhelyen.Mi ebben a furcsa?A gazdatlan ebeket akik orokbe fogadjak azok azert nem fizetnek mert az ilyen allatok koltsegeit a menhely fedezi es gondolom egy kivaltsagos allapot az allatnak ha nem egy ketrecbe kell eldegeljen elete vegeig,a menhelynek pedig elsodleges celja gondolom,hogy ne elaltassa azokat hanem egy jobb eletet bizztositson a befogott allatoknak.Megjegyzem nem vagyok kornyekbeli csak egy allatbarat.

 • User
  Dátum: 2017. március 23., 13:50
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Remelem kerulek jo emberek akik be tudjak fogadni oket.Miert nem lehet eletben tartani oket,gondolom nincs olyan rengeteg eb Baroton es meg lehet szoktatni hogy osztozzanak a kis helyen.Nincsen allatvedo egyesulet Baroton? Nem penz kidobas ha ellatjak, megmutik majd elaltatjak?vajon ha nekunk 14 nap allna rendelkezesre hogy rendezzuk az eletunket mit ereznenk? Kutya nem ember mondanak sokan de egy felelos tarsadalomban ennek is helye van.Allat barat vagyok, messze Barottol de nekem is van megmentett kutyam, macskam es nem adnam oket semmiert