Felhívás!

„Forró” téma a Kifli negyed

„Forró” téma a Kifli negyed Kovászna megye

Kedden találkozót tartottak az erdővidéki polgármesterek, melyre meghívták Apáca, Ürmös és Alsórákos elöljáróit is. Bár az általuk vezetett települések már nem Kovászna megyéhez tartoznak, de mint azt Barót polgármestere, Lázár-Kiss Barna hangsúlyozta, a továbbiakban őket is be szeretnék vonni a hasonló közös megbeszélésekbe, hiszen a gondok részben „fedik” egymást, együttesen hatékonyabb megoldást keresni rájuk.

A megbeszélésen részt vett Tamás Sándor megyetanácselnök és Grüman Róbert alelnök, valamint Kovács Ödön megyemenedzser is.

– Elsősorban a Fejlesztési Minisztériumhoz, a Helyi Fejlesztések Országos Programjába (PNDL) letett pályázatok időszerűségéről esett szó, melyeket elméletileg a megyei tanácstól függetlenül bírálnak el, de adott esetben a megye lobbizhat azért, hogy ügyükben számunkra kedvező döntés szülessen – számolt be Lázár-Kiss.

Barót öt pályázatot nyújtott be, melyeket korábban a helyi tanács is jóváhagyott. Ezek, mint arról lapunkban már beszámoltunk, a víz- és csatornahálózat építési munkálatainak folytatására, a felsőrákosi vízhálózat kiépítésére, a felsőrákosi bekötőút felújítására, a baróti félkész iskolaépületek befejezésére, valamint a baróti sporttelep korszerűsítésére vonatkoznak. A polgármester szerint az egyik legfontosabb lenne jelenleg az, hogy a Termocomfort cég befejezze a Petőfi utcában a közművesítés felújításának munkálatait, majd folytathassa azokat a város főútján, a Kossuth úton. Megjegyezte, hogy a központban az egyik aknából a régi szennyvízvezeték elavultsága miatt tör fel a víz. „Nem az új hálózattal van gond, mint azt sokan gondolják” – fűzte hozza.

A városban „forró” téma a Kifli negyed helyzete is: az itteni járdák és az út felújításának jogát közbeszerzésen a megyei Út és Híd Rt. nyerte meg, a polgármester értesülései szerint április elején fognának neki a munkálatoknak. Hamarosan kiírják a közbeszerzést a város másik két jelentős beruházásának megvalósítására is: az egyik a tűzoltógarázs, mely a jelenlegi mentőállomás mellett épülne fel a megye és az erdővidéki települések közös finanszírozásával, s mely felszereltségével, hivatásos alkalmazottaival lehetővé tenné a gyors beavatkozást az erdővidéki tűzeseteknél, a másik pedig a Petőfi utcai híd, melyet újjáépítenének. A városnak erre is megvan már az anyagi fedezete.

Végül az ülésen szó esett a baróti kórházról is: mint ismeretes, az erdővidéki települések évente bizonyos összeggel járulnak hozza fenntartásához. Megegyeztek, a támogatást továbbra is folyósítják az intézménynek, Bacon község is ígéretet tett arra, hogy tavalyi elmaradását hamarosan rendezi.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.