Röviden

Mikóújfalu ünnepel hétvégén
Három év kihagyás után színes, bőséges programkínálattal kedveskedik Mikóújfalu lakosságának (és nemcsak) a településvezetés, a szervezők nem titkolt szándéka, hogy így pótolnák be az elmaradásokat (tavaly például a sertéspestis-fertőzésekkel járó szigorítások miatt „esett” a község ünnepe).
Mikóújfalu község augusztus 17-én, szombaton öltözik ünnepi díszbe, vasárnap pedig fúvóstalálkozóval folytatják az ünneplést. Demeter Ferenc polgármester elmondta, nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt, hiszen kárpótolni akarják a kimaradt éveket.

– Ünnepi szentmisével kezdünk szombaton, ezután a katolikus templom kertjében méretes székely zászlót avatunk. Ezzel párhuzamosan, a focipályán reggel kilenc órai kezdettel kerül sor a nálunk nagy hagyománynak örvendő amatőr fogathajtó versenyre, de ugyanitt lesz huszárbemutató is. Idéntől először szervezünk traktoros ügyességi versenyt, a sportrendezvények mellett egész napos gyermekfoglalkozásokra kerül sor, kutyabemutatókat követhetnek az érdeklődők, Pittyes Kettes és Gyufa (székely humoros műsor) poénjain nevethetünk, továbbá fiatalokból álló csapat koncertezik, de az operetteket előadó Classical Singers is a vendégünk lesz, illetve Homonyik Sándor és zenekara, majd szabadtéri diszkóval zárjuk a napot – ismertette röviden a programot az elöljáró.
Azt is elárulta, hogy a támogatóknak köszönhetően értékes nyereményeket sorsolnak ki tombolahúzással, illetve egyéb meglepetésekkel is készülnek, de ezekről egyelőre nem kívánta lerántani a leplet. Vasárnap az ünneplés folytatódik, hiszen fúvóstalálkozóra kerül sor, ahol nyolc településről érkeznek rezesbandák. <<
Tinca Teddy

Billenő abroncsa gyulladt ki
Tegnap délután, kevéssel 4 óra után értesítették a megyei tűzoltókat, mivel egy billenős haszonjármű a Sugásfürdő felé vezető úton, a Benkő forrás közelében lesodródott az úttestről, és kigyulladt. A megyei tűzoltóság szóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a billenő gumiabroncsa égett, ám sikerült a lángokat idejében megfékezni, így szerencsére nem követelt áldozatokat a szerencsétlenség. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.