Felhívás!

Kazánházból inkubátor

Kazánházból inkubátor Kovászna megye

Egy hőközpontot már átalakítottak, és úgy tűnik, még egy szégyenfolt eltűnik Kézdivásárhelyről, ugyanis az önkormányzat pályázatot nyert a Stadion utcában levő régi épület felújítására és átalakítására.

A gyulafehérvári székhelyű Központi Fejlesztési Régió európai uniós forrásokból, a 2014–2020-as fejlesztési alapból támogatja a céhes város önkormányzatának elképzelése kivitelezését. A Simion Crețu igazgató által aláírt közlemény szerint a pénzből egy olyan épületet alakítanak ki, amely vállalkozásokat fogadhat majd be, startupok számára jelenthet ugródeszkát.
„A tervek szerint az épület akár 16 cégnek biztosíthat irodákat, a cél az, hogy támogassuk a jó ötleteket, új munkahelyeket létesítsünk” – áll a közleményben, amelyben megjegyzik, hogy a cégek kedvezményesen, jóval a piaci ár alatt bérelhetnek majd helyiségeket. A projekt összértéke 2,6 millió lej, ebből 1.485.313 lejt képez az uniós, vissza nem térítendő támogatás, a fennmaradó rész saját hozzájárulás lesz.
Az épületet 1984-ben húzták fel, átalakításának 2022. június 30-ig kell megvalósulnia. A korszerűsítés során az épület kívül-belül megújul, hőszigeteléssel is ellátják. A pályázat azt is tartalmazza, hogy a kialakítandó irodákat berendezik és felszerelik. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.